Πρώτες εικόνες του νέου Peugeot 508

Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, οι πρώτες εικόνες χαμηλής ανάλυσης του νέου Peugeot 508 κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ ([email protected])

Η γαλλική φίρμα επιχειρεί να επιστρέψει δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίων και έτσι μας παρουσιάζει τη 2η γενιά του 508. Όπως μπορούμε να δούμε και στις σχετικές φωτογραφίες, το μοντέλο της Peugeot ακολουθεί τις σύγχρονες νόρμες της εταιρείας

βγάζοντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό προφίλ. Στο εμπρόσθιο μέρος οι επιρροές από το πρωτότυπο Instinct είναι εμφανείς και έτσι τις εντυπώσεις κερδίσει η μεγάλη μάσκα, αλλά και οι προβολείς LED που κατεβαίνουν κάθετα στα άκρα του προφυλακτήρα. To αθλητικό look συνεχίζεται και στο πλαϊνό τμήμα, με το τελείωμα της οροφής να παραπέμπει σε coupe αμάξωμα.

Πολλά δυναμικά στοιχεία παρατηρούμε και στο πίσω μέρος, όπου εκτός των δύο απολήξεων της εξάτμισης (πιθανόν θα υπάρχουν μόνο στη GT έκδοση), ενδιαφέρον παρουσιάζει η γυάλινη επιφάνεια που διατρέχει το πορτ μπαγκάζ σαν συνέχεια των φωτιστικών σωμάτων.

Η εικόνα στο εσωτερικό του γαλλικού αυτοκινήτου παραπέμπει στα νέα 5008 & 3008 και έτσι η ποιότητα αναμένεται να κινείται σε premium επίπεδα. Τον hi-tech χαρακτήρα του 508 ενισχύει ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, το μικρής διαμέτρου τιμόνι αλλά και η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε κάποια πληροφορία για την γκάμα των μηχανικών συνόλων του αυτοκινήτου, το νέο 508 αναμένεται να εφοδιάζεται-μεταξύ άλλων- με τον 1.500άρη τούρμπο (140 & 165 άλογα) που γνωρίσαμε μέσω της τελευταίας γενιάς του Opel Insignia. Παράλληλα είναι πολύ πιθανό στην κορυφή της γκάμας του αυτοκινήτου να υπάρχει μια plug in υβριδική έκδοση με ισχύ κοντά στα 300 άλογα.

Keywords
Τυχαία Θέματα