SUVs και crossovers στην κορυφή των πωλήσεων της Nissan

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των crossover και των SUVs της Nissan, σημείωσαν αύξηση άνω του 12% για το 2017 με περισσότερα από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Στην κούρσα των πωλήσεων πρωτοστατεί το Kicks, τα Rogue, X-Trail και Qashqai, το ανανεωμένο Armada, καθώς και το πολυτελές Infiniti QX30.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των crossover και SUV μοντέλων της

Nissan αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13%, ενώ στα πολυτελή crossover και SUV της Infiniti, σημειώθηκε αύξηση κατά σχεδόν 9% για το 2017. Συνολικά, η Nissan αύξησε τον όγκο πωλήσεων των crossover και SUV μοντέλων της σε όλη την Υφήλιο, κατά σχεδόν 230.000 οχήματα το περασμένο έτος.

Το Kicks κατά το πρώτο έτος πωλήσεων του πούλησε περίπου 109.000 μονάδες παγκοσμίως. Το μικρό crossover της Nissan θα ξεκινήσει φέτος την εμπορική πορεία του στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, δύο σημαντικές αγορές που αναμένεται να του δώσουν περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις.

Παράλληλα, τα Nissan Rogue, X-Trail και Qashqai σημείωσαν πάνω από 1,38 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως για το 2017, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους κατά 10%.

Το ανανεωμένο Nissan Armada στις ΗΠΑ και η ισχυρή ζήτηση για το Nissan Patrol στην Μέση Ανατολή, αύξησαν τις πωλήσεις των εν λόγω οχημάτων κατά 79% σε παγκόσμιο επίπεδο, φτάνοντας σχεδόν τα 80.000 οχήματα και αποδεικνύοντας ότι τα μεγάλα SUV με σασί τετράγωνης διατομής , έχουν ένθερμο αγοραστικό κοινό.

Στην Infiniti, οι πωλήσεις του QX30 αυξήθηκαν κατά 97% το 2017, με σχεδόν 32.000 πωληθέντα οχήματα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους πώλησης του μοντέλου. Το QX80 σημείωσε πάνω από 21.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

Τον επόμενο μήνα, η Infiniti θα λανσάρει το ολοκαίνουργιο QX50. Χτισμένο πάνω σε μια νέα πλατφόρμα με εκπληκτική εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση και με τον VC-Turbo, τον πρώτο κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και με προηγμένες λειτουργίες ημιαυτόνομης οδήγησης. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η κατηγορία των premium μεσαίων crossover έχει τετραπλασιαστεί στην Κίνα και υπερδιπλασιαστεί στις Η.Π.Α.

Συνολικά, οι πωλήσεις των crossover και των SUV της Nissan έχουν αυξηθεί κατά 94% στη Λατινική Αμερική και κατά 16% τόσο στη Βόρεια Αμερική, όσο και στην Κίνα.

Στην Ελλάδα, η Nissan κατέκτησε την δεύτερη θέση στις ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων για το 2017, με μερίδιο αγοράς 8,2%. Επιπλέον, το Qashqai ήταν το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία C-SUV, με 2.578 ταξινομήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα