Προ των πυλών το Audi E-Tron

Στις αρχές της άλλης εβδομάδος η Audi θα αποκαλύψει πλήρως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο.

Κώστας Φούζας ([email protected])

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν οι επίσημες teaser εικόνες του E-Tron, το οποίο έρχεται να αποτελέσει το πρώτο ηλεκτρικό Audi.

Η επίσημη αποκάλυψη του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Σαν Φρανσίσκο και το Newsauto θα βρίσκεται εκεί, όντας ένα από τα ελάχιστα Μέσα που έχουν προσκληθεί παγκοσμίως.

Από τις εικόνες μπορούμε να διακρίνουμε πως το μοντέλο παραγωγής θα έχει παρόμοια σχεδιαστικά στοιχεία με το πρωτότυπο που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης.

Η κατασκευή του E-Tron έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες του Βελγίου, εκεί όπου θα κατασκευάζεται από το 2019 και το E-Tron Sportback, το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στο σύστημα κίνησής του το νέο Audi E-Tron θα φέρει 2 ηλεκτροκινητήρες, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 355 άλογα ισχύος και 561 Nm ροπής. Για 8 δευτερόλεπτα η ισχύς θα αυξάνεται στα 402 άλογα και η ροπή στα 664 Nm, δίνοντας ένα επιπλέον boost για μια προσπέραση.

Στο πεδίο των επιδόσεων, το 0-100 km/h αναμένεται να απαιτεί κάτω από 6.0 sec, ενώ η αυτονομία με μια μόνο φόρτιση θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, με βάση τα νεότερα και πιο αυστηρά δεδομένα μέτρησης κατανάλωσης WLTP.

Keywords
Τυχαία Θέματα