Πότε απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών τον 15Αύγουστο

Η Τροχαία ανακοίνωσε τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των φορτηγών κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

H Ελληνική Αστυνομία έθεσε σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Ειδικότερα απαγορεύσεις για την κυκλοφορία φορτηγών ξεκίνησαν από την Κυριακή 9 Αυγούστου αλλά για το διάστημα του Δεκαπεντάγουστου ισχύουν οι ακόλουθες:

– Την Δευτέρα 12 Αυγούστου και την Τρίτη 13 Αυγούστου, από ώρα 16:00 έως 21:00 και

– Την Τετάρτη 14 Αυγούστου

από ώρα 16:00 έως 23:00.

Για την επιστροφή, στο ρεύμα εισόδου των μεγάλων πόλεων τα φορτηγά δεν θα κυκλοφορούν την Πέμπτη, 15 Αυγούστου, από ώρα 16:00 έως 23:00.

Σε ό,τι αφορά τα λοιπά μέτρα της Τροχαίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας περιλαμβάνουν αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, καθώς και:

• Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

• Εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

• Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

• Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

• Ενημέρωση των πολιτών, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Η Τροχαία υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

The post Πότε απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών τον 15Αύγουστο appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα