Η Lamborghini ετοιμάζεται για το Le Mans

Την συμμετοχή της στον 24ωρο αγώνα του Le Mans στην κατηγορία των Hypercars (αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής υπερυψηλών επιδόσεων) ετοιμάζει η Lamborghini για τον αγώνα του 2021.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) στα πλαίσια των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (World Endurance Championship) ανακοίνωσε την δημιουργία της κατηγορίας «Hypercar class». Σε αυτήν θα συμμετέχουν εργοστασιακές

και ιδιωτικές ομάδες με αυτοκίνητα ή καλύτερα… υπεραυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής και υψηλών επιδόσεων. Η Toyota έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον με την GR Super Sport και η Aston Martin ετοιμάζει την αγωνιστική έκδοση της Valkyrie. Ακολούθησαν η Ford, η Ferrari και η  McLaren και πρόσφατα και η Lamborghini δημοσιοποίησε πως δουλεύει πάνω σε ένα αυτοκίνητο για την συμμετοχή της στην κατηγορία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO της Lamborghini Stefano Domenicali επιβεβαίωσε την συμμετοχή της εταιρίας στο Le Mans του 2021. «Προς το παρόν δοκιμάζουμε κάτι με το οποίο θα συμμετέχουμε στο Le Mans του 2021 αλλά θα σας ανακοινώσουμε τον τύπο και το μοντέλο μόλις το έχουμε έτοιμο, πιθανόν στο τέλος του χρόνου» δήλωσε ο Domenicali.

Οι νέοι κανονισμοί και η νέα αυτή κατηγορία των αγώνων υποτίθεται πως θα μειώσει το κόστος δίνοντας την δυνατότητα στις ομάδες να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και διοργανώσεις και αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον της Lamborghini. Θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε μία τέτοια κατηγορία αυτοκινήτων στους αγώνες και μάλιστα με κατασκευαστές prestige αυτοκινήτων όπως: Lamborghini, η Aston Martin, η Ford, η Ferrari, η McLaren και γιατί όχι η Mercedes (με την Project One) ή ακόμη και η Bugatti με την Divo.

The post Η Lamborghini ετοιμάζεται για το Le Mans appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα