Πολύτιμη νίκη για Γουέμπερ

18:00 8/7/2012 - Πηγή: NewsAuto

Ο Μαρκ Γουέμπερ επανέλαβε τον θρίαμβο του 2010 στη πίστα του Σίλβερστοουν και το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας. Όπως και τότε, είχε εκκινήσει δεύτερος αλλά στο τέλος του δρόμου ήταν εκείνος που πανηγύρισε, μειώνοντας έτσι και την απόσταση από τη κορυφή της βαθμολογίας στους 13 βαθμούς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε την πολ ποζίσιον, την πρώτη του από τη Σιγκαπούρη το 2010. Εκκινώντας καλά, παρέμεινε μπροστά από τη Red Bull του Γουέμπερ, με τους

Μίκαελ Σουμάχερ, Φελίπε Μάσα, Σεμπάστιαν Φέτελ και Παστόρ Μαλντονάντο να ακολουθούν.

Ο οδηγός της Ferrari κατάφερε στο πρώτο κομμάτι του αγώνα να πάρει διαφορά πέντε δευτερολέπτων, την οποία διατηρούσε για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, που στην ουσία αποτελούσε μονομαχία των δύο.

Είχαν όμως διαφορετική στρατηγική, με τον Αλόνσο να εκκινεί με τα ελαστικά σκληρής γόμας της Pirelli και να βάζει τα μαλακά στο τελευταίο μέρος του αγώνα, ενώ ο Γουέμπερ εκκίνησε με τα μαλακά και είχε τα σκληρά στο φινάλε.

Η στρατηγική της Red Bull αποδείχθηκε η σωστή κι έτσι στον 48ο από τους 52 γύρους του αγώνα, ο Αυστραλός έκλεψε τη πρωτοπορία κι έφτασε στη δεύτερη φετινή του νίκη. Περιορισμός της ζημιάς από τον Αλόνσο που κατάφερε να διατηρήσει τη πολύτιμη δεύτερη θέση, έναντι του Σεμπάστιαν Φέτελ που ακολουθούσε.

Τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Φελίπε Μάσα που άντεξε στην πίεση του Κίμι Ράικονεν στους τελευταίους γύρους και πήρε μία άξια τέταρτη θέση. Πίσω από τον οδηγό της Lotus βρέθηκε ο ομόσταβλός του, Ρομέν Γκροζάν, παρότι στο ξεκίνημα του αγώνα είχε πέσει στη τελευταία θέση λόγω αλλαγής εμπρός πτέρυγας.

Περισσότερα περίμενε ο Σουμάχερ εκκινώντας τρίτος αλλά περιορίστηκε στην έβδομη θέση. Κακό απόγευμα για τη McLaren που είδε τους οδηγούς της μόλις στις θέσεις 8 και 10. Ο Λούις Χάμιλτον προσπάθησε με διαφορετική στρατηγική να αναρριχηθεί στη κατάταξη αλλά η μάχη του με τον Αλόνσο πριν μπει στα πιτ, ήταν το μοναδικό χάιλαϊτ σε μία κατά τ’ άλλα, χαμηλή πτήση.

Άφαντος κι ο Τζένσον Μπάτον, που πήρε μετά βίας ένα βαθμό, τερματίζοντας πίσω από τη Williams του Μπρούνο Σένα. Στα αξιοσημείωτα η νέα σύγκρουση του Παστόρ Μαλντονάντο, αυτή τη φορά με τον έξαλλο μετά το τέλος του αγώνα Σέρχιο Πέρεζ.

Στη βαθμολογία ο Αλόνσο έχει 129 πόντους έναντι 115 του Γουέμπερ και 100 του Φέτελ που προσπέρασε τον Χάμιλτον, με τον Βρετανό πλέον στους 92. Στους κατασκευαστές, η Red Bull κάνει πάρτι με 216 βαθμούς αλλά πίσω της γίνεται χαμός. Η McLaren από δεύτερη έπεσε τέταρτη με 142 πόντους, έναντι 144 της Lotus και 152 της Ferrari!

Επόμενος αγώνας, το γερμανικό γκραν πρι, σε δύο εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα