Grand Prix Βρετανίας 2012: Νικητής ο Webber στο στεγνό Silverstone

16:58 8/7/2012 - Πηγή: AutoBlog

Αν και οι περισσότεροι θέλαμε να έχει βροχή σήμερα στο Silverstone, ο καιρός στην Αγγλία ήταν ηλιόλουστος χωρίς να πέσει σταγόνα βροχής στη πίστα. Μετά από 52 γύρους, αυτός που είδε πρώτος τη καρό σημαία ήταν ο Mark Webber, ο οποίος μόλις 4 γύρους πριν το τέλος, πέρασε τον Fernando Alonso ο οποίος κρατούσε τα ηνία από την αρχή του αγώνα. Ο Alonso τερμάτισε

τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό ενώ στο βάθρο ανέβηκε και η άλλη RedBull του Sebastian Vettel.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Romain Grosjean, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Bruno Senna και Jenson Button.  Ταχύτερος γύρος από τον Kimi Raikkonen με 1:34.661 στον 50ο γύρο.

Σε ότι αφορά τις βαθμολογίες. Στο πρώταθλημα των οδηγών στη πρώτη θέση ο Fernando Alonso με 129 βαθμούς, ακολουθεί ο Mark Webber με 116 και ο Sebastian Vettel με 100. Στους κατασκευαστές, προηγείται η RedBull με 216 βαθμούς, στη δεύτερη θέση η Ferrari με 152 και στη τρίτη η Lotus με 144 βαθμούς.

Το επόμενο Grand Prix είναι προγραμματισμένο για μετά από 2 εβδομάδες το τριήμερο 20-22 Ιουλίου στο Hockenheimring της Γερμανίας. Στη συνέχεια, μπορείς να δεις τους χρόνους, αλλά και τη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών.

* Το άρθρο θα ανανεωθεί με την αναλυτική περιγραφή του αγώνα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα