«Πάρτο αλλιώς»

08:49 5/9/2018 - Πηγή: NewsAuto

Χρόνια τώρα οι κατασκευαστές στην προσπάθεια τους να διαφοροποιηθούν ανακοινώνουν το σχεδιασμό τους, ανοίγοντας νέους δρόμους. Σπάνια όμως μπορούν να τους ακολουθήσουν. Δύσκολα διαφοροποιούνται.


ΣΧ (Στράτης Χατζηπαναγιώτου)

Καταδικασμένοι να συνεργάζονται και να χρησιμοποιούν κοινά δάπεδα, ακόμα και κινητήρες. Καταρχήν για να μην τους σκοτώσει το κόστος και ρεαλιστικά ώστε να προκύψει το κέρδος. Το ζητούμενο, σε κάθε δραστηριότητα. Τον παλιό καλό καιρό να παραδεχτούμε, πως, ήταν αλλιώς. Οι κατασκευαστές δούλευαν στο χαρακτήρα του προϊόντος, με οδηγό την ταυτότητα τους. Δεν έβρισκες

κοινά. Ούτε καν στις περιπτώσεις κοινής καταγωγής.

Δεν είναι ώρα για ανασκοπήσεις και για ταξίδι στη δεκαετία του 1960 που μας ερεθίζει τις αναμνήσεις. Απλά, με ευκαιρία του «Restart» της DS του γκρουπ της PSA, να η αφορμή ώστε να θυμηθούμε την DS. Το βάτραχο. Το αυτοκίνητο έκθεση καινοτομίας. Κρίμα που την πείραξαν και με την παραγωγή της CX έχασε η αυτοκινητοβιομηχανία ένα σπάνιο δείγμα γραφής.

Αντίστοιχα, πολλές φορές κρίμα, που σήμερα, λόγω embargo, δε μπορούμε να αναφερθούμε στην πραγματική επανεκκίνηση της «μάρκας». Ανεξάρτητο «brand» πλέον με ουσία η DS όπως εκφράζεται από ένα εξαιρετικό σχέδιο με την παραγωγή μιας σειράς προτάσεων (5 μέχρι το 2023) που εντυπωσιάζουν. Προτάσεις στα Γαλλικά, όχι όμως όπως οι Ιταλικές της αναμονής.

Αποδεδειγμένα λάτρης του DS3 o υπογράφων έμεινε άφωνος, «παγωτό» όπως λέει ο Γιάννης Κακούρης, άλλοτε μαζί μας στην Auto Bild και σήμερα στη Skoda. Για τις DS γενικώς και για το δικό “μου” DS3-new ειδικώς, διαβάστε την αναφορά των ειδικών του Newsauto στις 13 Σεπτεμβρίου.

Όσοι τυχεροί, θα το απολαύσετε στο Παρίσι τον Οκτώβριο. Από τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν τολμάς, δεν διανοείσαι να συγκρίνεις. Εδώ, δικαιώνεται και ο Έλληνας Mr. Citroen, κ. Πολύχρονης Συγγελίδης που αντιπαθεί -και όχι μόνο, τις συγκρίσεις. Άλλωστε είναι η διαδικασία που μας χωρίζει με τους εισαγωγείς, που ευτυχώς ακόμα μας σέβονται ως Eιδικό Τύπο.

Σήμερα-αύριο, η DS; Απλά ο απόλυτος προσδιορισμός της premium κατηγορίας._

Keywords
Τυχαία Θέματα