LIVE από Σουηδία: Επίσημη αποκάλυψη για την πρώτη ηλεκτρική Mercedes EQC

21:49 4/9/2018 - Πηγή: NewsAuto

Η Mercedes αποκάλυψε πριν λίγο το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας EQ. Το Νewsauto ταξίδεψε στη Σουηδία και σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις του από την EQC.

Αποστολή στη Στοκχόλμη: Πάνος Σεϊτανίδης (instagram.com/SeitanF1)

O ηλεκτρικός «πόλεμος» τώρα ξεκινά για τα καλά. Και η πρώτη από μία σειρά από πρεμιέρες τέτοιου χαρακτήρα, ανήκε στη γερμανική

μάρκα. Αφιερώνει ολόκληρο brand σε αυτή την τεχνολογία, το ονομάζει «EQ». Και η EQC είναι το πρώτο τέκνο.

Η πρεμιέρα της «δένει» με το πολύ ενδιαφέρον συνέδριο «me Convention», που λαμβάνει χώρα στην Σκανδιναβική πόλη. Μάλιστα στον συνεδριακό χώρο Standmassan που διεξάγεται αυτό, έγιναν και τα workshops όπου οι άνθρωποι της Mercedes μας ανέλυσαν με περηφάνια τα πλάνα τους.

Την τεχνολογία, το παρόν, το μέλλον, την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Βρέμης, το επόμενο βήμα στην Κίνα που αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική αγορά στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Άλλωστε ήταν πολλοί εκπρόσωποι της ασιατικής χώρας ανάμεσά μας, σε μία πρεμιέρα που σίγουρα τράβηξε τα βλέμματα όλου του πλανήτη.

Στη συνέχεια βρεθήκαμε… εν πλώ, ήταν ο καλύτερος τρόπος να βρεθούμε σε έναν άλλο πανέμορφο χώρο, το Artipelag. Αφού θαυμάσαμε τη φυσική ομορφιά της Σκανδιναβικής χώρας, ήρθε η ώρα να θαυμάσουμε κι όσα η αυτοκίνηση μας φέρνει άμεσα. Γιατί μη γελιέστε, η ηλεκτροκίνηση είναι δίπλα μας. Τα θέματα αυτονομίας λίγο-πολύ έχουν λυθεί, όταν μειωθούν τα κόστη και υπάρχουν παντού οι κατάλληλες υποδομές, θα δείτε πως όλα θα αλλάξουν ραγδαία.

Στη σκηνή ανέβηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler, AG, Dieter Zetsche. Εύλογο δεδομένου πως μιλάμε για ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ομίλου. Αφού μίλησε για την EQC, τι σημαίνει αυτή για τη μάρκα, πως δοκιμάστηκε, τι την χαρακτηρίζει, ήρθε η ώρα να μας την αποκαλύψει!

Η EQC λοιπόν είναι ένα μεσαίο premium ηλεκτρικό SUV και αποτελεί το πρώτο μοντέλο της φίρμας που εντάσσεται κάτω από το brand EQ. Σχεδιαστικά το γερμανικό αυτοκίνητο αποπνέει έναν hightech χαρακτήρα με τις εντυπώσεις να κερδίζουν τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, που διέπουν όλο το πλάτος του οχήματος.

Στο εσωτερικό η ποιότητα ανταποκρίνεται στα γνώριμα υψηλά στάνταρ της Mercedes, ενώ το παρόν δίνει το σύστημα πολυμέσων με τεχνητή νοημοσύνη, το MBUX.

Για την κίνηση της EQC φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας για κάθε άξονα) συνολικής ισχύος 300 Kw ή αν προτιμάτε 408 PS, με τη ροπή να ορίζεται στα 765 Nm! Φυσικά, η κίνηση περνάει και στους τέσσερις τροχούς, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 5.1sec ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h.

Το γερμανικό SUV εφοδιάζεται με συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 80 kW/h. Η αυτονομία είναι σύμφωνα με τη Mercedes άνω των 450+ χιλιομέτρων. Φυσικά καθοριστικό ρόλο στο πόσο μακριά θα φτάσει η EQC, παίζει το mode λειτουργίας που θα επιλέξει ο οδηγός ανάμεσα στα Eco/Comfort/Max Range/Sport/Individual.

Όλα αυτά ενώ η Mercedes στοχεύει μέχρι το 2022 να έχει στη γκάμα της δέκα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και μάλιστα, επενδύει στην ηλεκτροκίνηση το εντυπωσιακό ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ! Όπως καταλαβαίνετε, η EQC είναι μόνο η αρχή.

Θα τη δούμε στους δρόμους σε λιγότερο από ένα χρόνο, προς το παρόν δείτε τη στη live παρουσίαση που κάναμε από τη Σουηδία στη σελίδα του NewsAuto στο facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα