Μιλάει με τη Honda η Toro Rosso

Όλα είναι ανοιχτά σχετικά με το μέλλον της Honda στη Formula 1 και διαρκώς έχουμε ανατροπές! Ενώ οι Ιάπωνες ακόμα δεν έχουν επιβεβαιώσει τη μελλοντική δέσμευσή τους στο σπορ, αναζητούν πιθανούς συνεργάτες με τη λίστα αυτή να έχει πια και το όνομα της Scuderia Toro Rosso.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά την ακύρωση της συνεργασίας με τη Sauber

για παροχή υβριδικών μηχανών από το 2018 και τη μόνιμη γκρίνια της McLaren, η Honda ψάχνει plan b για το 2018 και όχι μόνο. Το πιο πρόσφατο σενάριο μιλάει για νέες γέφυρες με το στρατόπεδο της Red Bull.

Κι αυτό, αφορά συνεργασία σε πρώτη φάση με τη Scuderia Toro Rosso, από την επόμενη κιόλας σεζόν. Οι δύο πλευρές έχουν επαφές, έχει επιβεβαιωθεί η συνάντηση του ειδικού συμβούλου της RB για θέματα F1, Helmut Marko και του επικεφαλής του τμήματος Formula 1 της Honda, Masashi Yamamoto.

Βέβαια η ιταλική ομάδα έχει συμβόλαιο με τη Renault για τη νέα σεζόν αλλά μία ενδεχόμενη συνεργασία με τη Honda, θα άφηνε χώρο στους Γάλλους να «υποδεχθούν» στι δικό τους στρατόπεδο τη McLaren. Όπως καταλαβαίνετε, παρασκηνιακά το θερμόμετρο είναι στα ύψη και περιμένουμε με ενδιαφέρον που θα κάτσει η μπίλια.

Οι αποφάσεις αυτές “περνούν” πάντα από τον Dr Helmut Marko

Πάντως αν υπάρξει γάμος ανάμεσα σε Scuderia Toro Rosso και Honda, θα πρέπει να υπολογιστεί ως προάγγελος πιθανής μελλοντικής συνεργασίας των Ιαπώνων και με την «πρώτη» ομάδα, τη Red Bull Racing.

Πάντως δεδομένου πως οι ομάδες έχουν ήδη αρχίσει δουλειά πάνω στα μονοθέσια της επόμενης σεζόν, μία τέτοια αλλαγή στρατοπέδου θα πρέπει να γίνει σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα