Μικρό SUV από την VW για τις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ

Ένα μικρό SUV που θα τοποθετείται κάτω από το Tiguan για τις αγορές που δεν υπάρχει το T-Roc, έχει στα πλάνα της η VolkswagenΤου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η εσωτερική ονομασία του νέου μοντέλου στους κόλπους της VW είναι «το SUV του λαού» και όπως αυτό αφήνει να εννοηθεί πρόκειται για ένα μικρό και προσιτό μοντέλο που θα τοποθετείται στην καρδιά της όλο και αναπτυσσόμενης αγοράς των SUV.

Θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο

που θα τοποθετείται κάτω από το Tiguan, εκτός από την ευρωπαϊκή αγορά που την συγκεκριμένη θέση καλύπτει το T-Roc. Στόχος της VW είναι η πώληση 400.000 μονάδων ανά έτος.

Το αυτοκίνητο θα παράγεται αρχικά στην Κίνα από την SAIC-VW με τις πωλήσεις στην τοπική αγορά να υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο. Από εκεί και πέρα έως το 2020 σχεδιάζεται η παραγωγή του μοντέλου να έχει επεκταθεί και σε άλλα εργοστάσια της εταιρίας, την Ρωσία, την Αργεντινή αλλά και το Μεξικό απ’όπου θα προμηθεύεται η αγορά των ΗΠΑ.

Το νέο μικρό SUV, που δεν προβλέπεται να φθάσει και την Ευρώπη, είναι μέρος του πλάνου της VW για αύξηση της γκάμας των SUV κατά 20 νέα μοντέλα μέχρι το 2020 οπότε και προβλέπεται πως η συγκεκριμένη κατηγορία θα κατέχει το 40% της συνολικής αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα