Το νέο SUV της Aston Martin προ των πυλών

Παρά το λανσάρισμα ειδικών μοντέλων όπως η Vulcan και η Valkyrie, η Aston Martin έχει δεσμευτεί για να φέρει στην αγορά, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ένα μοντέλο της κατηγορίας των SUV. Το νέο μοντέλο, που το γνωρίσαμε ως DBX concept θα συναρμολογείται στο νέο εργοστάσιο της φίρμας, στην περιοχή του St Athan, ενώ οι πωλήσεις του πιθανότατα θα ξεκινήσουν το 2019 ή του 2020.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από την Μ. Βρετανία, η Aston Martin έχει ήδη κατοχυρώσει από τις 10 Μαρτίου, το όνομα «Vakerai»

που μάλλον θα ονομαστεί και το νέο της μοντέλο, ακολουθώντας το μοτίβο με το αρχικό γράμμα «V» που έχουν όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της.

Η Aston Martin DBX ή Vakerai θα είναι κατασκευασμένη επάνω σε μία νέα αλουμινένια πλατφόρμα, ενώ όπως δήλωσε και ο υπεύθυνος σχεδίασης, Marek Reichman, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο τετράτροχο που έχει παραχθεί από την βρετανική φίρμα.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, η Vakerai θα διατίθεται με δύο κινητήρες. Ο πρώτος είναι ο V8 biturbo των 4,0 λίτρων και 503 ίππων, ο οποίος προέρχεται από την AMG, αλλά και ο in house V12 των 5,2 λίτρων, απόδοσης 600 ίππων με 71,4 kgm ροπής. Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, Andy Palmer, αργότερα θα είναι διαθέσιμες τόσο μία plug-in υβριδική έκδοση, όσο και μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα