Με 610 ίππους ο 2λιτρος κινητήρας της Audi στο DTM

Ένα νέο κινητήρα για τα αγωνιστικά της αυτοκίνητα στο DTM εξέλιξε η Audi βάζοντας 610 ίππους από τον 2.0 TFSI που χρησιμοποιεί.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς του DTM όπως φαίνεται πως γίνεται και σε όλους τους θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, προβλέπουν την χρήση μικρότερων και πιο καθαρών κινητήρων. Έτσι και στο DTM

οι V8 κινητήρες που χρησιμοποιούνταν παλιότερα έχουν μπει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στο προσκήνιο έχουν έρθει μικρότεροι τετρακύλινδροι turbo κινητήρες.

Φυσικά αυτή η αλλαγή δεν έχει την παραμικρή αρνητική επίδραση στην ταχύτητα των αυτοκινήτων καθώς η σύγχρονη τεχνολογία έχει αποδείξει πως το downsizing μπορεί να συνοδεύεται από εξαιρετική απόδοση.

Η Audi λοιπόν δούλεψε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην εξέλιξη του νέο τετρακύλινδρου 2λιτρου turbo κινητήρα της για το DTM ξοδεύοντας περισσότερες από 1.000 ώρες στο δυναμόμετρο προκειμένου να εξασφαλίσει τόσο την απόδοση όσο και την αξιοπιστία καθώς στον συγκεκριμένο θεσμό οι ομάδες χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα όλη τη χρονιά.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι κινητήρες απαγορεύεται να καταναλώνουν περισσότερα από 95 κιλά καυσίμου ανά ώρα. Στο πλαίσιο αυτού του περιορισμού ο νέος κινητήρας των αυτοκινήτων της Audi έφθασε την απόδοση των 610 ίππων ξεπερνώντας κατά σχεδόν 100 ίππους της απόδοση του προηγούμενου V8. Την ίδια στιγμή το βάρος του δεν ξεπερνά τα 85 κιλά ενώ το μέγιστο όριο περιστροφής φθάνει τις 9.500 σ.α.λ.

The post Με 610 ίππους ο 2λιτρος κινητήρας της Audi στο DTM appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα