Ηλεκτρικό το επόμενο Volvo XC90

Το μεγάλο πολυτελές SUV Volvo XC90 όχι μόνο θα υιοθετήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στην επόμενη γενιά του αλλά παράλληλα θα διαθέτει και νέο προηγμένο αυτόνομο σύστημα οδήγησης.

Το επόμενο XC90 που θα κυκλοφορήσει το 2022, θα βασίζεται αποκλειστικά σε ηλεκτρικούς και υβριδικούς κινητήρες βενζίνης. Θα γίνει το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα χρησιμοποιήσει μια προηγμένη αυτόνομη λειτουργία

οδήγησης. Η ριζική αναβάθμιση του αντιπάλου του Land Rover Discovery καθίσταται δυνατή χάρη στη νέα γενιά της μεγάλης πλατφόρμας αυτοκινήτων της εταιρίας, που ονομάζεται SPA2. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει επιλογή diesel στο επόμενο XC90. Η απόφαση της Volvo να ξεφορτωθεί το ντίζελ ξεκίνησε με το νέο S60 το 2018 καθώς η σουηδική μάρκα ξεκίνησε τη μετάβασή της από κινητήρες εσωτερικής καύσης σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Μέχρι το 2025, η Volvo θέλει το 50% των πωλήσεών της να είναι πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων.

Μιλώντας για το νέο SUV, ο Hakan Samuelsson, CEO της Volvo δήλωσε: “Το επόμενο XC90 θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα κατασκευαστεί στη Νότια Καρολίνα. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα SPA2 θα έχει τέτοια λειτουργικότητα που θα βελτιώσει κάθε εξέλιξη και άλλων προϊόντων». Μία από τις βασικές εξελίξεις του επόμενου XC90 θα είναι το αυτόνομο σύστημα οδήγησης που θα χρησιμοποιεί αισθητήρες επόμενης γενιάς, lidars και κάμερες. “Το προϊόν μας δεν θα είναι ποτέ ένα ρομπότ ταξί,” είπε ο Sammuelsson, “θα είναι ένα premium αυτοκίνητο με ένα πολύ προηγμένο σύστημα ελέγχου ταχύτητας, το οποίο θα μπορούσατε να αποκαλέσετε “highway pilot”.

Πόσο όμως θα μπορούσε να επιβαρύνει μια τέτοια τεχνολογία την τιμή κτήσης του νέου XC90, περί αυτού ο Samuelsson πρόσθεσε: “Ποια θα ήταν η πρόθεσή σας να πληρώσετε για ένα υπερσύγχρονο σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα σας μεταφέρει ξεκούραστα από το σπίτι στο γραφείο; 10.000 ή 15.000 δολάρια”; Η τρίτη γενιά XC90 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2021 και θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Αναμείνατε μια εξελικτική προσέγγιση στο στυλ, με το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο να διαθέτει μοναδικές σχεδιαστικές πινελιές, όπως για παράδειγμα η κλειστή μάσκα προς τέρψιν της αεροδυναμικής.

Η Volvo σχεδιάζει να λανσάρει από νέο ηλεκτρικό όχημα ετησίως μέχρι το 2025. Το πρώτο EV είναι το XC40 Recharge, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο προς το τέλος του έτους.

The post Ηλεκτρικό το επόμενο Volvo XC90 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα