Ηλεκτρική η νέα Porsche Macan

Η επόμενη Porsche Macan θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για τους λάτρεις των εναλλακτικών τεχνολογιών. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV ή κάποιο αντίστοιχο με καύσιμο τη βενζίνη σε συνδυασμό με την υβριδική αρωγή.

Η Porsche απλά δεν είναι ακόμα έτοιμη να βάλει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι. Έτσι, προς

το παρόν, ως αντιστάθμιση στις ανοιχτές προκλήσεις που τις παρουσιάζονται, χρησιμοποιεί διαφορετικούς κινητήρες ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν από τις αγορές ανά τον κόσμο.

Μια ακριβή επιλογή για τον κατασκευαστή, ίσως, αλλά θα ωφελήσει τους πελάτες της, καθώς προσφέρεται όλο και μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογών. Η Porsche επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει ηλεκτρική Macan και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Λειψίας στην ανατολική Γερμανία. Κάποιες από τις φωτογραφίες ελήφθησαν από τα άγρια τοπία της Αρκτικής στη Σκανδιναβία, καθώς οι μηχανικοί της Porsche άρχισαν να δοκιμάζουν για πρώτη φορά το αυτοκίνητο στο δρόμο.

Πρόκειται για πρωτότυπα που κρύβονται επιμελώς κάτω από το αμάξωμα της σημερινής Macan, με διάφορες λεπτομέρειες να μην φαίνονται όπως αναμενόταν επαρκώς στο φακό. Η ηλεκτρική έκδοση θα χρησιμοποιεί τεχνολογία 800 volt, αλλά αυτό το πρωτότυπο είναι βενζινοκίνητο, σύμφωνα με τον cameraman μας.

Η Macan υφίσταται στη ζωή από το 2014 και η επόμενη γενιά θα πραγματοποιήσει ένα στιλιστικό άλμα προς τα εμπρός, όπως καλύπτουν μέσα από την εταιρία. Ένα πρόσφατο facelift έχει διατηρήσει τη Macan επίκαιρη – παραμένει ένα από τα καλύτερα SUV μεσαίου μεγέθους στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Γιατί όμως η Porsche να εξελίσσει ένα ηλεκτρικό;

Ρωτήθηκε ο υπεύθυνος Engineering, Μάικλ Στάινερ: «Ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε την ηλεκτροκίνητη Macan και θα βασίζεται επάνω σε μια νέα πλατφόρμα – δεν πρόκειται για κάποιο παράγωγο του υπάρχοντος μοντέλου. Μάλιστα η εξέλιξη γίνεται από κοινού με την Audi. Η κατάλληλη πλατφόρμα είναι αυτή με τον κωδικό PPE, (Premium Platform Electric) και αφορά στα premium EV μοντέλα του ομίλου. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, η Porsche προβλέπει ότι τα μισά από τα αυτοκίνητά της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Γεγονός είναι πάντως πως οι τετρακύλινδρες και εξακύλινδρες κινητήριες μονάδες του προηγούμενου μοντέλου βρίσκονται σε δύσκολη θέση, όπως ποτέ πριν…

Διαβάστε επίσης:

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo

Η Porsche Taycan στο Golden Hall

Πρεμιέρα για τη νέα Porsche 911 Turbo

The post Ηλεκτρική η νέα Porsche Macan appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα