Η διαφωνία Vettel και Alonso (video)

Το Grand Prix Μαλαισίας αποδείχθηκε άκρως επεισοδιακό για τον Sebastian Vettel: από την ατυχία του Σαββάτου, στην εντυπωσιακή αναρρίχηση της Κυριακής και την παράξενη σύγκρουση με τον Lance Stroll ως γκραν φινάλε.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κι αν ο Γερμανός είχε να κατηγορεί την τύχη του για το πρόβλημα στην υβριδική του μηχανή στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών της Σεπάνγκ και ενδεχομένως την απειρία του Stroll για το συμβάν μετά το πέσιμο της καρό σημαίας,

δεν σταμάτησε εκεί το κατηγορητήριο.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τα έβαλε και με τον Fernando Alonso, δικαίως κατά την άποψή μας, καθώς στον 48ο γύρο του ασιατικού Grand Prix, ο Ισπανός του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει την 3η θέση.

Κι αυτό διότι ενώ ο Alonso ήταν ένα γύρο πίσω, έκανε στην άκρη να τον περάσει ο Daniel Ricciardo της Red Bull Racing στην πρώτη στροφή, δεν έκανε όμως το ίδιο με τον Vettel. Αντίθετα τον κράτησε πίσω του έως τη στροφή 4, με αποτέλεσμα ο οδηγός της Ferrari να μείνει αρκετά πίσω από τον Αυστραλό και τα ελαστικά του (πολύ μαλακής γόμας) να μην έχουν πια ζωή ώστε να του επιτρέψουν νέα επίθεση.

Η αντίδραση του Vettel ήταν άμεση, μέσω team radio: «Έλα Alonso, νόμιζα πως ήσουν καλύτερος από το να συμπεριφέρεσαι έτσι». Και συνέχισε μιλώντας στη μεικτή ζώνη: «Ο Fernando αποφάσισε να πεταχτεί ανάμεσά μας. Νομίζω πως φεύγοντας από τη Ferrari είχε πει πως ήταν υποστηρικτής της αλλά σήμερα δεν λειτούργησε σαν τέτοιος».

Όσο για την απάντηση του προκατόχου του στο ρόλο του ηγέτη του Μαρανέλο, ήταν άμεση και αφορούσε στη μόνιμη σχεδόν γκρίνια του Vettel για μπλε σημαίες (σ.σ. χρησιμοποιούνται για να τονίσουν σε έναν οδηγό πως τον προσεγγίζει μονοθέσιο που είχε σε άλλο γύρο και πρέπει να το αφήσει να περάσει): «Μπλε σημαίες, μπλε σημαίες, όλο ζητάει μπλε σημαίες. Δεν ξέρω, δεν έχω δει ακόμα τη φάση σε βίντεο. Από το μονοθέσιο μου φάνηκε πως δεν έκανα κάτι λάθος. Όμως ακούμε συνέχεια να λέει ‘μπλε σημαίες, μπλε σημαίες’ που το έχουμε συνηθίσει».

Δείτε το συμβάν στο video που ακολουθεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Keywords
Τυχαία Θέματα