Η Honda κλείνει ένα από τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία

Πλήρη αναδιάρθρωση επιχειρεί η Honda στην έδρα της, αφού όπως ανακοίνωσε επίσημα o CEO της εταιρείας κ. Takahiro Hachigo, το ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας στη Samaya θα κλείσει τις πύλες του το 2022, μετά από 58 συναπτά έτη λειτουργίας.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Hachigo, η Honda

στην Ιαπωνία θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά οχήματα και στην εξέλιξη και παραγωγή όλων των απαραίτητων τεχνολογιών για το μέλλον, έχοντας ως επίκεντρο το νεότερο εργοστάσιο της εταιρείας στο Yorii (κατασκευάστηκε το 2013).

Εκεί άλλωστε σταδιακά και μέχρι και το 2022 θα μεταφερθεί μέρος της παραγωγής του εργοστασίου της Samaya, ενώ και οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους της Honda στη Samaya θα μεταφερθούν στο Yorii.

Σύμφωνα με το Reuters, το τέλος των εργασιών της Honda στη Samaya θα μειώσει σχεδόν στις 810.000 μονάδες ετησίως την παραγωγή της εταιρείας στην Ιαπωνία, από 1,06 εκατομμύρια που βρίσκεται σήμερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί επιπλέον ότι όλη αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος του στόχου που έχει θέσει η Honda, ώστε μέχρι το 2030 το 2/3 των πωλήσεών της να αφορά σε αυτοκίνητα που φέρουν κάποιου είδους σύστημα ηλεκτροκίνησης (πλήρως ηλεκτρικό, υβριδικό, plug-in υβριδικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα