Η VW θα επενδύσει 50 δισ. ευρώ σε μπαταρίες!

H αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη εντοπίσει στρατηγικούς εταίρους στην Σουηδία (Northvolt), στη Νότια Κορέα (SKI) και στην Κίνα (LG Chem, Samsung SDI και CATL).

Ο όμιλος Volkswagen θα δημιουργήσει κοινοπραξίες για να μπορέσει να αποκτήσει την οικονομική δύναμη την οποία θα χρησιμοποιήσει στην χρηματοδότηση της παραγωγής μπαταριών και να πείσει τους προμηθευτές να υποστηρίξουν την επιθετική

πολιτική για μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε ο επικεφαλής της αγοράς της VW Στέφαν Σόμερ.

Η VW δήλωσε ότι θα επενδύσει 50 δισ. ευρώ σε μπαταρίες, έχοντας ήδη εντοπίσει τους στρατηγικούς εταίρους στην Σουηδία (Northvolt), στη Νότια Κορέα (SKI) και στην Κίνα (LG Chem, Samsung SDI και CATL).

«Δεν είναι κάθε προμηθευτής πεπεισμένος ότι η ηλεκτρική κινητικότητα θα έρθει σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο για να τους πείσουμε να επενδύσουν στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Σόμερ στο Reuters.

Η VW δήλωσε ότι μέχρι το 2025 χρειάζεται χωρητικότητα παραγωγής μπαταριών 150 gigawatt στην Ευρώπη και μπαταρίες με χωρητικότητα 150 gigawatt στην Ασία. Μέχρι το 2030 ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί!

Ήδη η αυτοκινητοβιομηχανία ανακατασκευάζει 16 εργοστάσια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή 33 διαφορετικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάτω από τα σήματα Skoda, Audi, VW και Seat μέχρι τα μέσα του 2023.

Να σημειώσουμε ότι οι πελάτες έχουν καθυστερήσει να υιοθετήσουν τα ηλεκτρικά οχήματα λόγω της περιορισμένης λειτουργικής εμβέλειας και των μεγάλων διαστημάτων επαναφόρτισης της μπαταρίας, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και την αυξημένη τιμή της μπαταρίας.

Αν και η VW αναφέρει ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προμήθεια μπαταριών, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η Audi του συγκεκριμένου ομίλου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αναθεωρώντας προς τα κάτω τα πλάνα της για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως το e-tron στο εργοστάσιό της στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα L’Echo.

Από το 2021, η Volkswagen θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρικές στήλες χρησιμοποιώντας μια σύνθεση από νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο σε αναλογία 8: 1: 1, ανέφερε ο Σόμερ, προσθέτοντας ότι ένας προμηθευτής εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί αναλογία 6: 2: 2.

The post Η VW θα επενδύσει 50 δισ. ευρώ σε μπαταρίες! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα