Η Porsche ψάχνει… developers

Η εποχή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες έψαχναν για μηχανικούς πέρασε οριστικά. Η Porsche μέσω διαγωνισμού προκαλεί και προσκαλεί τους προγραμματιστές, να δημιουργήσουν έξυπνες εφαρμογές και υπηρεσίες για τα αυτοκίνητά της.

Αν ακόμη δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι τα αυτοκίνητα πέρασαν από την μηχανική εποχή στην ψηφιακή τότε κάπου κάνετε λάθος. Η Porsche μας το αποδεικνύει με τον δεύτερο διαγωνισμό προγραμματιστών “Porsche Next OI” ο οποίος ξεκίνησε στο Mobile

World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη. Εκεί προγραμματιστές από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να εργαστούν πάνω σε εφαρμογές και προτάσεις για την ψηφιακή κινητικότητα για τα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα της Porsche.

Αυτός ο διαγωνισμός δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους χρησιμοποιώντας APIs προσομοίωσης συνδεδεμένου αυτοκινήτου (Interface Programming Interface).

Οι ομάδες θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 300 διαφορετικές πηγές δεδομένων και θα συνεργάζονται με τους εξομοιωτές αυτοκινήτων της Porsche, οι οποίοι στην περίπτωση αυτή θα επικεντρωθούν στη μελέτη Porsche Mission E Cross Turismo.

“Η πρώτη έκδοση του διαγωνισμού είχε υπογραμμίσει πόσο σημαντικό είναι για μια εταιρεία να είναι ανοικτή σε νέες ιδέες από τον κόσμο. Στόχος μας στον δεύτερο διαγωνισμό είναι να βελτιώσουμε το οικοσύστημα της Porsche με νέα στοιχεία και ιδέες και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους προγραμματιστές τις ερχόμενες εβδομάδες “, δήλωσε ο Andy Grau, διευθυντής της Porsche Innovation Manager και Next OI Competition.

Πέρυσι, περισσότεροι από 1.000 προγραμματιστές συμμετείχαν στο «Porsche Next OI», με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πάνω από 270 ιδέες για εφαρμογές και υπηρεσίες για το αυτοκίνητο. Οι ιδέες αφορούσαν κυρίως την ψυχαγωγία, τη πλοήγηση, την ανεύρεση χώρου στάθμευσης και τις ρυθμίσεις αναρτήσεων και πλαισίου.

Αυτή τη φορά, η Porsche αναζητά εφαρμογές που σχετίζονται με τρεις διαφορετικές φάσεις της οδηγικής εμπειρίας: Home, Driving, and Arrival. Ο στόχος είναι οι υπηρεσίες και εφαρμογές να επικεντρωθούν στον πελάτη, είτε βρίσκεται μέσα σε ένα “έξυπνο” σπίτι, είτε είναι εν κινήσει.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλουν τις εφαρμογές τους μέχρι τις 30 Απριλίου, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις αρχές Ιουνίου. Η νικήτρια ομάδα θα έχει την ευκαιρία να εργαστεί στο project που θα προκύψει μαζί με τους ειδικούς της Porsche.

The post Η Porsche ψάχνει… developers appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα