Η Iveco μπαίνει σε νέα εποχή

Η Iveco παρουσίασε το νέο S-Way. Πρόκειται για ένα φορτηγό βαρέως τύπου για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, 100% συνδεδεμένο και επικεντρωμένο στον χειριστή του. Το S-Way χρησιμοποιεί την συνδεσιμότητα για να βελτιώσει την δουλειά του οδηγού, του υπεύθυνου Logistics και του ιδιοκτήτη του.

Μετά το Stralis το S-Way είναι το πρώτο όχημα της νέας βαρείας σειράς Way της Iveco, που αναπτύχθηκε για να προσφέρει,

ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών επικεντρωμένο στον οδηγό. Παρουσιάστηκε σε μια παγκόσμια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, στην οποία συμμετείχαν και οι συνεργάτες της εταιρίας: Amazon, Shell και Microsoft.

Εμφανισιακά, το Iveco S-Way ξεχωρίζει από την νέα μάσκα με τις μεγάλες οριζόντιες γρίλιες, οι οποίες επιτρέπουν να μπαίνει περισσότερος αέρας στον κινητήρα. Τα φωτιστικά σώματα τα οποία συμπεριλαμβάνουν φώτα ημέρας LED ενισχύουν την δυναμική εικόνα. Η σχεδίαση της μάσκας, επάνω από τα φωτιστικά σώματα, διαχέει τον αέρα αριστερά και δεξιά, εξασφαλίζοντας καλύτερη αεροδυναμική. Ο καθαρισμός του παρμπρίζ γίνεται με το άνοιγμα του σκαλοπατιού στο οποίο μπορεί να πατήσει ο οδηγός. Επιπλέον, νέας σχεδίασης είναι το γείσο, με δύο φώτα όγκου και καθρέφτη πεζοδρομίου. Ανασχεδιασμένοι είναι οι καθρέφτες καθώς και οι πόρτες, το άνοιγμα και το κλείσιμο των οποίων γίνεται με ευκολία.

Το νέο σχήμα βελτιώνει την αεροδυναμική, εξασφαλίζοντας μειωμένη κατανάλωση κατά 4%, λιγότερους θορύβους στο εσωτερικό. Η δομή της καμπίνας έχει εξελιχθεί με βάση τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού πρωτοκόλλου ECE R29.03, για αντοχή ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις ατυχημάτων, ενώ παράλληλα μειώνεται και το κόστος συντήρησης. Ο κάτω προφυλακτήρας αποτελείται από έξι τμήματα, ώστε σε περίπτωση που προκληθεί κάποια ζημιά να αλλαχθεί μόνο ένα τμήμα του και όχι ολόκληρος.

Στο εσωτερικό ο σχεδιασμός της καμπίνας με οδηγό  προσφέρει, καλές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας με ευρύ περιβάλλον και εργονομία κατά την οδήγηση. Ανάλογα με τις μεταφορικές ανάγκες και απαιτήσεις του πελάτη το S-Way είναι διαθέσιμο με τρεις επιλογές. Για μετακινήσεις στις οποίες δεν χρειάζεται ο οδηγός να διανυκτερεύσει στην καμπίνα, αυτή δεν διαθέτει κρεβάτι και έχει χαμηλή οροφή με συνολικό εξωτερικό ύψος 2.550 χιλιοστά. Ο τύπος καμπίνας ΑΤ προσφέρεται με χαμηλή (ύψος 2.900 χιλιοστά) ή ψηλή οροφή (3.550 χιλιοστά) και διαθέτει κρεβάτι. Κορυφαία όλων είναι η καμπίνα AS με τη χαμηλή οροφή στα 3.300 χιλιοστά και την ψηλή να φτάνει στα 3.800 χιλιοστά και με δύο κρεβάτια.

Όσο αφορά την συνδεσιμότητα το S-Way λειτουργεί με μια πλατφόρμα υπηρεσιών που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft, η οποία προσφέρει ασφαλή αποθήκευση και διαχείριση δεδομένων. Οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί συνδέονται συνεχώς με το όχημά τους από την κινητή συσκευή ή τον υπολογιστή μέσω της πύλης και της διαισθητικής εφαρμογής MyIVECO.

Το νέο Iveco έχει νέους κινητήρες με μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών ΡΜ, ΝΟχ και CO2. Μάλιστα υπάρχει και μία έκδοση με καύσιμο LNG με 460 ίππους. Με αυτό το όχημα, έχετε όλα τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου χωρίς να χαθεί η δύναμη των κινητήρων diesel.

The post Η Iveco μπαίνει σε νέα εποχή appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα