Ξεχωριστή παρουσία της Lamborghini Miura στο Pebble Beach

Θέλοντας να τιμήσει ένα από τα θρυλικότερα μοντέλα της, η Lamborghini θα παρουσιάσει στο φετινό Concours d’Elegance του Pebble Beach όχι μία, αλλά πέντε συνολικά Miura.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση που συμπληρώνει φέτος τα 59α γενέθλιά της, αποτελεί μία από τις πιο γνωστές παγκοσμίως συγκεντρώσεις ιστορικών οχημάτων. Ανάμεσα στα μοναδικά εκθέματα ξεχωρίζουν πέντε Lamborghini Miura, όλες σε άριστη κατάσταση. Από αυτές, οι τρεις έχουν αναπαλαιωθεί από το επίσημο τμήμα

της ιταλικής φίρμας, το Polo Storico. Να υπενθυμίσουμε ότι η Miura αποτέλεσε δημιούργημα μίας ομάδας σχεδιαστών και μηχανικών, όπως του Giampaolo Dallara, αλλά και του 22χρονου τότε άγνωστου για τους περισσότερους, σχεδιαστή του οίκου Bertone, του Marcello Gandini. Η επίσημη πρεμιέρα της Miura έγινε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1966, ενώ θεωρήθηκε ως το πρώτο παγκοσμίως supercar παραγωγής. Κάτω από το καπό είχε τοποθετηθεί κατά τον διαμήκη ένας τετράλιτρος V12 κινητήρας 4,0 λίτρων με τέσσερις εκκεντροφόρους επικεφαλής, απόδοσης 350 PS.

Σε ότι αφορά τις Miura του φετινού Concours d’Elegance αξίζει να αναφέρουμε τα εξής: Τρεις από αυτές είναι οι εκδόσεις P400, ενώ δεν θα λείπουν τόσο η SV, με έτος κατασκευής το 1972, η οποία ανήκε μέχρι και το 2016 στον Πρόεδρο της FIA και Διευθύνων Σύμβουλο της Scuderia Ferrari,  Ζαν Τοντ, όσο και η Miura SVR, η οποία έχει κατασκευαστεί μια και μόνο φορά το 1975. Η συγκεκριμένη έχει τη δική της, ξεχωριστή ιστορία καθώς ξεκίνησε ως Miura S, αλλά το 1974 ο τότε ιδιοκτήτης της Heinz Straber ζήτησε από την Lamborghini να την μετατρέψουν σε SVR, κάτι που επετεύχθη μετά από 18 μήνες εντατικής εργασίας.

The post Ξεχωριστή παρουσία της Lamborghini Miura στο Pebble Beach appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα