Η Audi στρέφει το βλέμμα της προς το υδρογόνο

14:49 3/5/2019 - Πηγή: NewsAuto

Η Audi θα εντείνει την εξέλιξη τεχνολογιών για κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της εταιρείας κ. Bram Schot.

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει το βρετανικό Autocar, ο Schot τόνισε ότι πλέον η γερμανική μάρκα θα δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, επενδύοντας περισσότερα χρήματα και περισσότερους ανθρώπους πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Παράλληλα, αργότερα μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστεί το πρώτο νέας, 6ης γενιάς υδρογονοκίνησης

πρωτότυπο της Audi, ώστε το 2021 και μέσω ενός προγράμματος leasing να διατεθεί σε περιορισμένους αριθμούς το πρώτο ηλεκτρικό, με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, όχημα της μάρκας.

Προς το παρόν η Audi δεν έχει αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει η πλήρης παραγωγή αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, όμως ο Schot πιστεύει ότι αυτό μπορεί να συμβεί μετά τα μέσα της επόμενες δεκαετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τεχνολογία εξελίσσεται μαζί με την αντίστοιχη τεχνολογία της Hyundai που έχουμε ήδη δει στο SUV Nexo, ως απόρροια της περσινής ανακοίνωσης μεταξύ του VW Group και της Hyundai-Kia για συνεργασία πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Θυμίζουμε ότι το 2016 η Audi είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο h-tron με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και αυτονομία έως 600 km, το οποίο υποσχόταν ότι θα μπορούσε να γεμίσει με υδρογόνο μόλις σε 4 λεπτά.

Πάντως, στη νέα, 6η γενιά του το σύστημα που έχει στα χέρια της η Audi διαθέτει μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί και από εξωτερική πηγή ρεύματος, εκτός βέβαια από την ανάγκη πλήρωσης των κυψελών με υδρογόνο. Η μπαταρία έχει μικρότερο μέγεθος και χωρητικότητα από αυτή ενός πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου (35-40 kWh), ενώ μπορεί να προσφέρει από μόνη της 150 χλμ. ηλεκτρικής κίνησης.

The post Η Audi στρέφει το βλέμμα της προς το υδρογόνο appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα