Μοτοδυναμική: 21,1 εκατ. ευρώ για νέα αυτοκίνητα στη Λάιον Ρένταλ

14:07 3/5/2019 - Πηγή: NewsAuto

Το επενδυτικό πλάνο της Μοτοδυναμικής για τη Λάιον Ρένταλ περιλαμβάνει πλήρη ανανέωση του στόλου των οχημάτων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της Μοτοδυναμικής για την Λάιον Ρένταλ η οποία αντιπροσωπεύει την εταιρεία Sixt στην Ελλάδα ώστε να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων. Μάλιστα έως το τέλος Μαΐου

θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ της εταιρείας Μοτοδυναμική για την αναδιάρθρωση της θυγατρικής εταιρείας Λάιον Ρένταλ. Το επενδυτικό πλάνο της Μοτοδυναμικής για τη Λάιον Ρένταλ περιλαμβάνει πλήρη ανανέωση του στόλου των οχημάτων ύψους 21,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,2 εκατ. έχουν υλοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2019 ενώ τα υπόλοιπα 17,9 θα έχουν πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου. Πέρυσι η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσίασε κύκλο εργασιών 27,27 εκατ. ευρώ έναντι 30 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ διαχειρίζεται στόλο 4.635 αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταξη της Λάιον Ρένταλ στον όμιλο της Μοτοδυναμική θα αλλάξει άρδην το προφίλ αλλά και τα μεγέθη της εταιρείας, η οποία το 2018 παρουσίασε πωλήσεις 59,5 εκατ. ευρώ έναντι 54,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα σχεδόν το 50% της αύξηση των 5 εκατ. ευρώ προήλθε από την ενοποίηση για μόλις ένα μήνα των πωλήσεων της Λάιον Ρένταλ. Η βασική δραστηριότητα της Μοτοδυναμική που είναι η αντιπροσωπεία της Yamaha σημείωσε πέρυσι άνοδο πωλήσεων στα 31,3 εκατ. ευρώ από 30,8 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις αυτοκινήτων Porsche σημείωσαν σημαντική άνοδο στα 17,74 εκατ. ευρώ από 15,2 εκατ. ευρώ.

Η Μοτοδυναμική ανακοίνωσε στις αρχές Δεκέμβρη 2018 την απόκτηση της Λάϊον Ρένταλ και έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες για τη των οφειλόμενων δανείων σε 18 εκατ. ευρώ.

The post Μοτοδυναμική: 21,1 εκατ. ευρώ για νέα αυτοκίνητα στη Λάιον Ρένταλ appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα