Έρχεται το Tesla Model Y

12:20 4/3/2019 - Πηγή: NewsAuto

Ένα μικρότερο SUV από το Model X, θα είναι το επόμενο μοντέλο της Tesla που θα έχει την ονομασία Model Y και θα παρουσιαστεί στις 14 Μαρτίου.

Η επιβεβαίωση της παρουσίασης του Model Y ήρθε από τον ίδιο τον Elon Musk. Η αποκάλυψη θα γίνει στο σχεδιαστικό στούντιο της Tesla στο Λος Άντζελες στις 14 Μαρτίου οπότε και θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές αλλά και την κοστολόγηση του νέου μοντέλου.

Το

αυτοκίνητο αναμένεται στην αγορά το 2020 και σύμφωνα με τον Musk θα είναι περίπου 10% πιο μεγάλο από το Model 3 στο οποίο και θα βασίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Στο ίδιο περίπου επίπεδο αναμένεται να κυμαίνεται και η διαφορά τιμής του Model Y με το Model 3 που στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 35.000 δολάρια. Το Model Y θα χρησιμοποιεί τις ίδιες μπαταρίες με το Model 3 οπότε είναι αρκετά πιθανό να είχε και σχετικά παραπλήσια αυτονομία η οποία για το Model 3 φθάνει τα 350 χιλιόμετρα για την κανονική έκδοση και τα 520 χιλιόμετρα για αυτή με το πακέτο των μεγάλων μπαταριών.

Η παραγωγή του Model Y θα γίνεται στο gigafactory της Tesla στη Νεβάδα και τα στελέχη της εταιρίας σημειώνουν πως ήδη γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες στη γραμμή παραγωγής και στον προγραμματισμό των προμηθειών ώστε να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις που επιβάρυναν το Model 3.

Η teaser φωτογραφία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Tesla αφήνει να εννοηθεί πως το Model Y θα είναι ένα μικρότερο SUV από το Model X αλλά με μια σαφώς πιο ελκυστική σχεδιαστική προσέγγιση.

The post Έρχεται το Tesla Model Y appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα