Ενοικιάστε ένα e-scooter στην Αθήνα από τη θυγατρική της Daimler! – Πόσο κοστίζει

10:02 4/3/2019 - Πηγή: NewsAuto

Η εταιρεία hive, μέλος της Daimler, ήρθε και στην Ελλάδα για να προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες για ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση στην πόλη.

Η Αθήνα απέκτησε νέους τρόπους μετακίνησης καθώς η εταιρεία hive, θυγατρική

του ομίλου Daimler, ανακοίνωσε την είσοδό της στην ελληνική αγορά ενοικιάσεως ηλεκτρικών σκούτερ.

Τα escooters, η νέα καινοτόμα επιλογή για την μετακίνηση σε μικρές αποστάσεις, θα προσφέρουν στους Αθηναίους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μια μοναδική εμπειρία.

Με έμφαση στην ασφαλή οδήγηση των escooters και τον σεβασμό στους πεζούς, η hive ανακοίνωσε και την συνεργασία με το Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», για την οργάνωση ειδικών σεμιναρίων και e-learning, για την ορθή χρήση των escooters.

Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, η hive θα προχωρήσει στην δημιουργία του Working Group on Micro Mobility, δηλαδή μιας ομάδας εργασίας που θα λειτουργεί γνωμοδοτικά και θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που ασχολούνται με την μετακίνηση στην πόλη. Ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που μαζί με στελέχη του Δήμου θα διαμορφώσουν τις βέλτιστες πρακτικές για την ασφαλή μετακίνηση στην πόλη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε και στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Αθήνα. Δεν είναι μόνο η ιστορική σημασία της πόλης, ούτε ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, αλλά η έφεση που έχουν οι Έλληνες να αγκαλιάζουν κάθε τεχνολογική καινοτομία και με αυτό τον τρόπο να εκτιμούν οτιδήποτε τους βοηθά να ανταποκριθούν στους σύγχρονους ρυθμούς της καθημερινότητας», δήλωσε ο επικεφαλής της hive, κ. Τρίσταν Τόρες Βελάτ.

Η hive ιδρύθηκε το 2018 και η πρώτη πόλη που δραστηριοποιήθηκε είναι η Λισαβώνα. Μαζί με άλλες 14 διεθνείς εταιρείες όπως το Car2GO, η Beat, και το DriveNow, η hive αποτελεί μέλος της κοινής εταιρείας των BMW και Daimler που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες κινητικότητας στην πόλη που συμπεριλαμβάνει τις FREE NOW, SHARE NOW, REACH NOW, PARK NOW και CHARGE NOW. H hive αποτελεί μέλος του ευρωπαϊκού βραχίονα μετακίνησης, και ειδικότερα του τομέα της εξυπηρέτησης αιτημάτων για μετακίνηση στην πόλη μέσω πλατφόρμας της FREE NOW, που συνολικά αποτελεί την επιλογή για 21 εκατομμύρια χρήστες σε 17 αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα ηλεκτρικό σκούτερ της hive καλείται να κατεβάσει το σχετικό app και να εγγραφεί στην υπηρεσία.

Η διαθεσιμότητα των σκούτερ και η τοποθεσία τους αποτυπώνονται στο app. Ο χρήστης μπορεί να αφήσει το σκούτερ σε οποιοδήποτε σημείο εντός των ορίων του δήμου της Αθήνας, καθώς αυτό περισυλλέγεται στο τέλος από το προσωπικό της hive.

Το ξεκλείδωμα του σκούτερ κοστίζει 1 ευρώ και στη συνέχεια, κάθε λεπτό κοστίζει 15 λεπτά του ευρώ. Δηλαδή, η μία ώρα κοστίζει 9 ευρώ και η μισή ώρα 4,5 ευρώ…

The post Ενοικιάστε ένα e-scooter στην Αθήνα από τη θυγατρική της Daimler! – Πόσο κοστίζει appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα