Το Nissan Leaf MY 2013 θα διαθέτει 25% μεγαλύτερη αυτονομία και θα κοστίζει λιγότερο

Η ΜΥ2013 έκδοση του Nissan Leaf θα διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ θα είναι και φθηνότερο. Σύμφωνα με το ιαπωνικό Sankei Biz το Leaf θα διαθέτει αυτονομία μεγαλύτερη των 250 χλμ, ανεξαρτήτων καιρικών συνθηκών. Στην Ιαπωνία το ανανεωμένο μοντέλο θα κοστίζει 2,5 εκατ. γιεν

(€25.470), 1,7 εκατ. φθηνότερα σε σχέση με τα 3,7 εκατ. γιεν (€37.700) που κοστίζει το ΜΥ2012 μοντέλο του Leaf στην Ιαπωνία.

Στις σχετικές ειδήσεις η Nissan μέσα στον Ιούλιο, είχε διοργανώσει στο λιμάνι της Yokohama ένα μεγάλο event παρουσίασης του νέου Note και τώρα μας έδωσε το σχετικό video. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο, ενώ αργότερα θα πωλείται και στον υπόλοιπο κόσμο. Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στο Invitation concept, διαθέτοντας αεροδυναμική σχεδίαση με κεκλιμένη γραμμή οροφής και έντονα νεύρα στα πλαϊνά.

Το εσωτερικό του δείχνει λιτό, με την κεντρική κονσόλα να είναι βαμμένη σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και να μπορεί να εξοπλιστεί με αυτόματο σύστημα κλιματισμού, GPS και  Around View Monitor. Στη Ιαπωνία θα είναι διαθέσιμο με τον 1.200αρη τρικύλινδρο κινητήρα σε ατμοσφαιρική (80 hp) και κομπρεσοράτη (98 hp) έκδοση, οι ίδιοι κινητήρες που υπάρχουν και στο Micra, οι οποίοι συνδυάζονται με μια νέας γενιάς XTRONIC CVT αυτόματο κιβώτιο, το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα Start/Stop.

Στην Ευρώπη θα έρθει από τις αρχές του 2013, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στην Αγγλία και εκτός από αισθητικές λεπτομέρειες θα διαθέτει και βελτιώσεις στο σασί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα