Έρχεται ποινή για τον Hamilton

01:06 8/7/2017 - Πηγή: NewsAuto

Ένα σημαντικό πλήγμα στην προσπάθειά του να κατακτήσει τη νίκη στο Grand Prix της Αυστρίας δέχθηκε ο Lewis Hamilton. Ο οδηγός της Mercedes θα αναγκαστεί να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων στη W08 EQ Power+, πράγμα που θα του φέρει ποινή πέντε θέσεων στο grid της Κυριακής!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ζημιά εντοπίστηκε μετά το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και μάλιστα

η γερμανική ομάδα γνωρίζει τα παραπάνω από την περασμένη Τρίτη. Ωστόσο, εφόσον το συγκεκριμένο κιβώτιο δεν έχει κάνει τον κύκλο των έξι αγώνων όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν υπάρχει και εναλλακτική.

Η σχετική ανακοίνωση της FIA που έφερε την υπογραφή του Jo Bauer, ανέφερε τα εξής:

«Ο οδηγός με το Νο44 ολοκλήρωσε τον αγώνα στο Μπακού και έτσι η αλλαγή κιβωτίου ήρθε πριν την συμπλήρωση έξι αγώνων με αυτό. Βάσει του Άρθρου 23.5a των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1 για 2017, μετακυλώ το θέμα στους αγωνοδίκες. Η ομάδα ενημέρωσε τον τεχνικό έφορο της FIA για την αλλαγή κιβωτίου, στις 11:29 το πρωί της Τρίτης, 4 Ιουλίου 2017».

Όπως καταλαβαίνετε, ακόμα κι αν η επίδοση του Hamilton στις κατατακτήριες δοκιμές είναι αρκετή για να του χαρίσει την pole position, δεν θα εκκινήσει παρά στην τρίτη σειρά του grid! Πράγμα που αναμένεται να δώσει μία άγρια ομορφιά στον αγώνα του Red Bull Ring, όσο θα επιδιώκει να επιστρέψει στις θέσεις βάθρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα