Επίσημο: Μπαίνει στο DTM η Aston Martin!

Ήταν ένα σενάριο που είχε διαρρεύσει εδώ και μήνες, τελικά επισημοποιήθηκε: η Aston Martin αποφάσισε την επίσημη εμπλοκή της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού από την επόμενη αγωνιστική σεζόν!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Θυμίζουμε πως η Mercedes-Benz αποχωρεί από το DTM για να επικεντρωθεί στη συμμετοχή της στη Formula E, όμως ευτυχώς ο θεσμός δεν θα μείνει μόνο με δύο κατασκευαστές (BMW–Audi).

Η

εμπλοκή της Aston Martin θα έρθει μέσω της συνεργασίας της αγωνιστικής ομάδας της R-Motorsport που άλλωστε «τρέχει» τα αντίστοιχα προγράμματα της εμβληματικής μάρκας και σε άλλους θεσμούς, με τη HWA.

Όλα αυτά σε μία σεζόν… κομβική για το σημαντικότερο θεσμό Αυτοκινήτων Τουρισμού παγκοσμίως, που πέραν της εισόδου ενός νέου κατασκευαστή, θα «ανοίξει» το grid σε ιδιωτικές ομάδες ενώ παράλληλα, το 2019 θα είναι η πρώτη σεζόν «ένωσης» με το θεσμό Super GT, με τον οποίο πλέον έχουν κοινούς κανονισμούς υπό την ομπρέλα της Κλάσης 1.

Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως το όλο εγχείρημα έχει επισπευστεί καθώς το αρχικό πλάνο, μιλούσε για εμπλοκή στο DTM από τη σεζόν του 2020!

Προσεχώς αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες και κυρίως τα ονόματα των επίσημων οδηγών της Aston Martin.

Keywords
Τυχαία Θέματα