Επίσημα και το 2013 στη Ferrari o Massa

Όπως αναμενόταν, ο Φελίπε Μάσα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ferrari για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος που είναι «κάτοικος» Μαρανέλο από το 2006, κατάφερε με τις πρόσφατες εμφανίσεις του να πείσει τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας να επεκτείνει τη μεταξύ τους συνεργασία, παρότι αυτή δεν συνοδεύεται από επιτυχίες του παρελθόντος.

Ο 31χρονος έχει πανηγυρίσει 11 νίκες με κόκκινο μονοθέσιο, ωστόσο η πιο πρόσφατη είναι τέσσερα χρόνια μακριά: στο Grand Prix Βραζιλίας του 2008 όταν βρέθηκε μία

ανάσα ή αν προτιμάτε, μερικά δευτερόλεπτα μακριά από το να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το 2009 έδειξε να χάνει τη ταχύτητα του αλλά στη Ferrari ελπίζουν πως οι εμφανίσεις του στην Ιαπωνία όπου επέστρεψε στο βάθρο μετά από μία διετία και στη Κορέα όπου θα ήταν ξανά στο βάθρο αν δεν είχε δεχθεί εντολή να μη προσπαθήσει να προσπεράσει τον Φερνάντο Αλόνσο, μαρτυρούν την ανάκαμψη του.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτείναμε τη συνεργασία μας με τον Φελίπε», δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της Σκουντερία, Στέφανο Ντομενικάλι. «Ανέκαθεν τον στηρίζαμε, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της καριέρας του και είμαστε σίγουροι πως το άξιζε και πως θα αποδειχθεί άξιος της πίστης που του δείξαμε».

Από τη πλευρά του, ο Μάσα δεν θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη συμφωνία. Η Ferrari είναι η αγωνιστική μου οικογένεια και σε όλη μου τη καριέρα στη Formula 1, έτρεχα με κινητήρες κατασκευασμένους στο Μαρανέλο. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να οδηγεί μονοθέσιο με άλλο κινητήρα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Λούκα Ντι Μοντετσέμολο και τον Στέφανο Ντομενικάλι, που με εμπιστεύονται και πάντα με στήριζαν. Κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Αμφότεροι, η ομάδα αλλά και κάθε υποστηρικτής μας, όλοι μπορούν να θεωρούν δεδομένο πως θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω τη Σκουντερία να πετύχει τους στόχους της»!

Ο Μάσα έχει ακόμα πανηγυρίσει 14 ταχύτερους γύρους, 15 Pole position και 34 παρουσίες στο βάθρο ως οδηγός της Ferrari.



Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα