To Grand Prix Κορέας από την οπτική της Pirelli

H νέα νίκη της Red Bull και του Σεμπάστιαν Φέτελ, έφερε νέα τάξη πραγμάτων. Επικρατώντας και στη Κορέα, ο Γερμανός πέρασε στη κορυφή της βαθμολογίας. Κλειδί στην επιτυχία του ήταν και η σωστή διαχείριση των ελαστικών.

Ο 25χρονος εκκίνησε δεύτερος, έχοντας στο μονοθέσιο τα πολύ μαλακά ελαστικά Pirelli

P Zero Red ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε δύο stints με μαλακά P Zero Yellow. Ωστόσο, ήταν ο Λούις Χάμιλτον ο πρώτος από τους πρωτοκλασάτους οδηγούς που επισκέφτηκε τα πιτ (στο 13ο γύρο) σε μία πίστα που καταπονεί τρομερά το εμπρός δεξί ελαστικό.

Εν τούτοις, με χαμηλό συντελεστή φθοράς και οι δύο γόμες επέδειξαν αντοχή και απόδοση στο σιρκουί της Yeongam. Όσο για στρατηγικές, είδαμε πολλές. Η πιο επιτυχημένη αποδείχθηκε αυτή των δύο αλλαγών ελαστικών την οποία υιοθέτησε και ο νικητής αλλά είδαμε τον Χάμιλτον να κάνει τρεις αλλαγές ενώ αντίθετα, ο Παστόρ Μαλντονάντο μόνο μία!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πωλ Χέμπερι,σχολίασε: «Στο τέλος είδαμε τους περισσότερους οδηγούς να υιοθετούν στρατηγική δύο πιτ στοπ, όπως πέρσι, παρά το ότι το μαλακό ελαστικό μας είναι πιο μαλακό από την έκδοση του 2011. Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση και των δύο γομών που παρουσίασαν μικρότερη φθορά/αποκόλληση πέλματος (graining) σε σχέση με τις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές, χάρη στον υψηλό βαθμό εξέλιξης της πρόσφυσης της πίστας. Συγχαρητήρια στη Red Bull και τον Φέτελ, που έχει κερδίσει τους περισσότερους αγώνες φέτος και, με τη συμβολή της σωστής διαχείρισης ελαστικών, μπόρεσε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημά του στην Κορέα και να πάρει την πρώτη θέση στην κατάταξη των οδηγών για πρώτη φορά μετά τη Βαρκελώνη. Επίσης, είδαμε πολλές ενδιαφέρουσες μάχες μέχρι τέλους, με εφαρμογή διαφορετικών στρατηγικών καθώς κάθε οδηγός να προσπαθούσε να κερδίσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με το εμπρός δεξί ελαστικό να υφίσταται τη μέγιστη καταπόνηση, η τελευταία φάση του αγώνα αποδείχτηκε κρίσιμη, αλλά ο Φέτελ διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση».



Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!

Keywords
Τυχαία Θέματα