Ένα Honda Civic Type R με αγωνιστικές προδιαγραφές

Το Honda Civic Type R μας είχε εντυπωσιάσει στην έκδοση δρόμου, ενώ η αγωνιστική του έκδοση έχει στο παλμαρέ δεκάδες νίκες και τίτλους στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC). Λίγους μήνες πριν την έναρξη του φετινού θεσμού, η Honda έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέας γενιάς Type R BTCC, που θεωρείται και πάλι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Με σκηνικό την ισπανική πίστα Parcmotor Castellolí, η εργοστασιακή ομάδα

της ιαπωνικής φίρμας, Halfords Yuasa Racing, παρουσία των δύο οδηγών, Matt Neal και Dan Cammish, ξεκίνησε τις επίσημες δοκιμές εξέλιξης, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Η αγωνιστική έκδοση του Honda Civic βασίζεται στη νέα γενιά του μοντέλου (FK8) και την εξέλιξη του ανέλαβε η Team Dynamics.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Μεγ. Βρετανίας, David Hodgetts: «To Civic Type R ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού και με την κυκλοφορία της έκδοσης FK8 ελπίζουμε να συνεχιστούν οι επιτυχίες». Εν τω μεταξύ, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Halfords Yuasa Racing, James Rodgers, θεωρεί ότι ο χρόνος που χρειάστηκε για την μετάβαση από την προηγούμενη στη νέα γενιά του Type άξιζε τον κόπο.

Κοιτώντας τις πρώτες φωτογραφίες του Civic Type R, παρατηρούμε την mucho εμφάνιση του αμαξώματος, με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγαλύτερα και φαρδύτερα μετατρόχια και την ευμεγέθη πίσω σταθερή αεροτομή. Η πρώτη εμφάνιση του νέου Type R θα πραγματοποιηθεί στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής σεζόν του BTCC, στις 8 Απριλίου, στην πίστα του Brands Hatch.

Keywords
Τυχαία Θέματα