Έσπασε το ρόδι ο Hirvonen!

Σε ένα ράλι όπου οι άλλοι… έσπασαν τα αυτοκίνητα τους, ο Μίκο Χίρβονεν πανηγύρισε τη πρώτη φετινή του νίκη!

Ο Φινλανδός έκανε περίπατο στη Σαρδηνία, επωφελούμενος από τις ατυχίες του γνώριμων αντιπάλων του και έτσι πέτυχε αρκετές… πρωτιές. Ήταν η παρθενική του νίκη για λογαριασμό της εργοστασιακής ομάδας της Citroen και η πρώτη με το DS3 WRC σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Παράλληλα, η πρώτη του επιτυχία μέσα στο

2012 (στη Πορτογαλία κέρδισε αλλά ακυρώθηκε εκ των υστέρων για τεχνική παρατυπία) έσπασε και τη κατάρα που τον ήθελε επί ιταλικού εδάφους να κολλάει στη δεύτερη θέση – πράγμα που έχει συμβεί πέντε συνεχόμενες χρονιές!

H τέταρτη και τελευταία ημέρα δράσης στο μεσογειακό νησί, περιελάμβανε μόνο δύο περάσματα από την ίδια ειδική διαδρομή μήκους οκτώ μόλις χιλιομέτρων. Κοινώς, δεν προσφερόταν  για δράματα και ανατροπές.

Έτσι ο Χίρβονεν πανηγύρισε με τελικό προβάδισμα 80 δευτερολέπτων! Πίσω του βρέθηκαν τα δύο Fiesta WRC της M-Sport (τους χώριζε ένα σχεδόν λεπτό)., με δεύτερο τον Ρώσο Ευγένι Νόβικοφ και τρίτο τον Εσθονό Οτ Τάνακ που ανέβηκε για πρώτη φορά στη καριέρα του στο βάθρο.

Ο Μαντς Όσμπεργκ προσέφερε θέαμα στους χιλιάδες θεατές όντας ένας από τους λίγους που πήγαιναν τέρμα γκάζι αν και όπως αποδείχθηκε, ήταν αδύνατο να ξεκολλήσει από τη τέταρτη θέση.

Μεγάλη μάχη έγινε πίσω του, ανάμεσα στον Σεμπαστιέν Οζιέ με το Skoda Fabia S2000 και τον Κρις Άτκινσον με το Mini WRC της Mini Italia. Παρότι… άνιση, ο Γάλλος που του χρόνου θα ηγείται της επίθεσης της Volkswagen στο θεσμό, κατάφερε να επικρατήσει!

Όσο για τη προσπάθεια των εργοστασιακών οδηγών της Ford να επιστρέψουν σε βαθμολογούμενες θέσεις, ο Πέτερ Σόλμπεργκ τερμάτισε ένατος, με τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα δωδέκατο. Τουλάχιστον πήραν και τους βαθμούς της power stage, όπου πρώτευσε ο Νορβηγός με δεύτερο τον Φινλανδό και τρίτο τον Τιερί Νεβίλ της Citroen Junior.











Αναλυτικά η βαθμολογούμενη δεκάδα του Ράλι Ιταλίας:
1.  Χίρβονεν       Citroen           3h23m54.9s
2.  Νόβικοφ       M-Sport Ford   + 1m20.6s
3.  Τάνακ            M-Sport Ford   + 2m21.1s
4.  Όστμπεργκ    Adapta Ford    + 3m42.9s
5.  Οζιέ                VW Skoda        + 4m27.5s
6.  Άτκινσον       Italia Mini         + 5m22.2s
7.  Μίκελσεν     VW Skoda         + 6m12.5s
8.  Πρόκοπ        Czech Ford        + 9m29.3s
9.  Σόλμπεργκ     Ford                + 9m52.3s
10.  Πεντερσόλι  CRT Citroen          + 20m35.6s

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο πρωταθλητής ήδη Λεμπ, είναι στους 244 πόντους ενώ με αυτή τη νίκη, ο Χίρβονεν έφτασε τους 198 και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση! Ο Όστμπεργκ πέρασε στη τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω του τους Λάτβαλα, Σόλμπεργκ.

Επόμενος και τελευταίος γύρος του φετινού πρωταθλήματος, το Ράλι Ισπανίας, στις 8-11 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγορά

Keywords
Τυχαία Θέματα