Εφυγε από τη ζωή η Καίτη Κυριακοπούλου

Την αποκαλούσαν η «τρομερή κυρία της βιομηχανίας», όμως η κυρία Καίτη Κυριακοπούλου διακρινόταν για την ευγένειά της, την διορατικότητα και το χαμόγελό της.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα πενθούν τον θάνατο της Καίτης Κυριακοπούλου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών. Η Καίτη Κυριακοπούλου ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα της οικονομικής και βιομηχανικής κοινωνίας της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, συμβάλλοντας με τις ιδέες της , το μυαλό της και τη σκληρή δουλειά της στην ανάπτυξη της Χώρας μας.

Η  Καίτη Κυριακοπούλου

γεννήθηκε το Βουκουρέστι στις 4 Οκτωβρίου του 1922. Γύρισε στην Ελλάδα το 1950 και παντρεύτηκε τον Πάρι Κυριακόπουλο, αποκτώντας δύο παιδιά, τον Οδυσσέα και τη Φλωρίκα.  Μετά τον θάνατο τού πατέρα της το 1970, ανέλαβε τη διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων Βωξίται Παρνασσού, Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης και Αδελφοί Ηλιόπουλοι, την μετέπειτα S&B που σήμερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Imerys. Διακρινόταν εκτός από την ευγένειά της, για την προσωπική σχέση και αγάπη της προς όλους τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του Ομίλου, στον οποίο ανήκει και η εισηγμένη εταιρεία «Μοτοδυναμική» που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τη Yamaha και την Porsche.

Η προσφορά της στον τομέα τον πολιτισμικό, χάρις σε πολλές, σημαντικές, συχνά αθόρυβες χορηγίες είναι επίσης αναγνωρισμένη. Tο Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μοτοδυναμική,  εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια της  Καίτης Κυριακοπούλου, η οποία υπήρξε πρότυπο γυναίκας – επιχειρηματία.    Ήταν πρωτοπόρος, οραματίστρια με οξύ  επιχειρηματικό πνεύμα, πάθος και θέληση  και θα αποτελεί πάντα, για όλους μας,  πηγή έμπνευσης. Στη μνήμη της, ο Όμιλος Μοτοδυναμική προσφέρει δωρεά ύψους 10.000 ευρώ στο σωματείο Μέριμνα.

Το 2002 ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean-Maurice Ripert απένειμε το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής στην Καίτη Κυριακοπούλου. Ήταν Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου AEE Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης (πρώην Ηλιοπούλου – Κυριακοπούλου), αναγνωρισμένη προσωπικότης σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο που -σύμφωνα με το σκεπτικό της παρασημοφορήσεώς της- «συνέβαλε σημαντικά στη σύσφιγξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας».

The post Εφυγε από τη ζωή η Καίτη Κυριακοπούλου appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα