Αποχωρεί από τη Formula 1 o Alonso!

Την απόφασή του να γυρίσει την πλάτη στη Formula 1 και να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν που διανύουμε, ανακοίνωσε ο Fernando Alonso!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σας είχαμε ενημερώσει πως η 14η Αυγούστου θα ήταν ημέρα… ανακοινώσεων από πλευράς του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και παρότι η απόφαση που πήρε ήταν ο πιο πιθανή, δεν παύει να προκαλεί αίσθηση.

Ο Ισπανός το 2019 δεν θα είναι στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω ενός

εντυπωσιακού video που δημοσίευσε στα προσωπικά του social media.

«Μετά από 17 υπέροχα χρόνια σε αυτό το συναρπαστικό σπορ, ήρθε η ώρα για αλλαγή, για να προχωρήσω. Απόλαυσα κάθε λεπτό αυτών των απίστευτων σεζόν και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά όλους εκείνους που έπαιξαν το ρόλο τους στο να τα κάνουν τόσο ξεχωριστά. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί αγώνες στη φετινή σεζόν και θα συμμετάσχω σε αυτούς με περισσότερη δέσμευση και με μεγαλύτερο πάθος από ποτέ. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Νέες, συναρπαστικές προκλήσεις ενόψει. Διανύω μία από τις πιο ευτυχείς στιγμές της ζωής μου αλλά πρέπει να εξερευνήσω νέες προκλήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στη McLaren. Η καρδιά μου θα ανήκει για πάντα στην ομάδα. Ξέρω πως θα επιστρέψει πιο δυνατή και ίσως τότε να είναι η ιδανική στιγμή για να επιστρέψω στο σπορ. Αυτό θα με έκανε ευτυχισμένο. Έχω χτίσει σπουδαίες σχέσεις με πολλούς φανταστικούς ανθρώπους στην McLaren και μου έδωσαν την ευκαιρία να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να αγωνιστώ και σε άλλες κατηγορίες. Έχω πάρει αυτή την απόφαση εδώ και μερικούς μήνες και ήταν ξεκάθαρη για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Chase Carey και τη Liberty Media για τις προσπάθειες που έκαναν να μου αλλάξουν γνώμη αλλά και όσους επικοινώνησαν μαζί μου αυτή την περίοδο. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τις πρώην ομάδες μου, τους teammates, τους αντιπάλους, τους συναδέλφους μου, τους δημοσιογράφους και όσους συνεργάστηκαν μαζί μου στην καριέρα μου στην F1. Και το κυριότερο, τους θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι σίγουρος πως οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν ξανά στο μέλλον», είπε ο Alonso.

Πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως σε κανένα σημείο δεν κάνει λόγο για αποχώρηση από την ενεργό δράση και πως αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της επιστροφής στην F1.

Dear F1 ….. pic.twitter.com/G9ZzdMwgMn

— Fernando Alonso (@alo_oficial) August 14, 2018

Από πλευράς McLaren, την απόφαση του οδηγού της σχολίασε ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Zak Brown.

«Ο Fernando δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος πρεσβευτής της McLaren αλλά και της F1. Τα 17 του χρόνια στο σπορ, όπου ήταν ο κορυφαίος οδηγός της γενιάς του και δίχως αμφιβολία ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία, πρόσθεσαν νέα κεφάλαια στην πλούσια ιστορία του σπορ. Κάποτε έρχεται η αλλαγή για όλους και ο Fernando αποφάσισε πότε θα έγραφε εκείνος το τέλος. Σεβόμαστε την απόφασή του, παρότι πιστεύουμε πως είναι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του», είπε ο Αμερικανός.

Και τώρα, τι; Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύντομα ανακοίνωση για το επόμενο βήμα. Δηλαδή την πλήρη σεζόν στο IndyCar, όπου μεγάλος στόχος του 37χρονου είναι να κατακτήσει τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Και μαζί, το Triple Crown αφού φέτος πανηγύρισε στον 24ωρο αγώνα του Μαν, ενώ έχει στο ενεργητικό του και δύο νίκες στο Grand Prix του Μονακό.

Στην έως τώρα καριέρα του, η οποία απλώνεται σε 17 σεζόν, ο οδηγός από το Οβιέδο έχει πανηγυρίσει 32 νίκες, 22 Pole Positions και έχει ανέβει 97 φορές στο βάθρο. Έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2001, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Minardi. Την επόμενη χρονιά εκτελούσε χρέη δοκιμαστή στη Renault, για λογαριασμό της οποίας οδηγούσε από το 2013. Με τη γαλλική ομάδα κατέκτησε δύο τίτλους και σε αυτή επέστρεψε μετά το επεισοδιακό πέρασμα από τη McLaren το 2007. Το 2010 μεταπήδησε στη Ferrari με την οποία έφτασε κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το 2015 ξεκίνησε η δεύτερη θητεία του στη McLaren, η οποία όμως αποδείχθηκε εφιαλτική αφού δεν κατάφερε σε αυτά τα χρόνια ούτε να ανέβει στο βάθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα