Audi Q8: Ωδή στο ξεχωριστό design

Το ολοκαίνουριο Q8 αποτελεί το νέο μέλος στη γκάμα της Audi και τη ναυαρχίδα της σε ότι αφορά στην «οικογένεια» Q, δηλαδή την οικογένεια των SUV της. Βασικό χαρακτηριστικό όλων, είναι το ξεχωριστό τους design.

Με την εμβληματική Singleframe μάσκα σε οκταγωνικό μοτίβο, το Audi Q8 είναι το «νέο πρόσωπο» της οικογένειας Q. Η χαρακτηριστική μάσκα είναι κάθετη και μαζί με ένα σπόιλερ με έμφαση στο εμπρός τμήμα και

τους μεγάλους αεραγωγούς, δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό παρουσιαστικό. Η κομψή οροφή καταλήγει αέρινα στις ελαφρά κεκλιμένες πίσω κολόνες του αμαξώματος και συνδυάζεται ιδανικά με τους τονισμένους αλά quattro θόλους των τροχών που φιλοξενούν τροχούς έως 22 ίντσες.

Πολλές λεπτομέρειες παραπέμπουν στην σχεδίαση του αρχέτυπου quattro. Οι ισχυρές γραμμές και οι δυναμικές αναλογίες αποπνέουν μία αίσθηση ισχύος και εκλεπτυσμένης γοητείας ενώ παραπέμπουν στις ασυναγώνιστες δυνατότητες του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τα τονισμένα τόξα των τροχών, οι διακοσμητικές λωρίδες στις πόρτες και ο διαχύτης τονίζονται χρωματικά με μια όμορφη αντίθεση, δίνοντας έμφαση στην εκτός δρόμου εμφάνιση.

Οι στάνταρ προβολείς LED φωτίζουν τον δρόμο μπροστά, με τα HD Matrix LED να είναι διαθέσιμα προαιρετικά. Εδώ, το τρισδιάστατο αποτύπωμα των φώτων ημέρας και των πίσω φωτιστικών σωμάτων έχουν ένα ψηφιακό χαρακτήρα. Μία φωτεινή λωρίδα συνδέει τα πίσω φωτιστικά, η οποία όπως και στο αυθεντικό Audi quattro υπογραμμίζεται από μία μαύρη επιφάνεια.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως οι ιδιοκτήτες του Q8 μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή myAudi από το smartphone τους για να ενεργοποιήσουν από μακριά διάφορες λειτουργίες φωτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα