Αυτοκίνητα με ονόματα ανθρώπων…

Το όνομα ενός αυτοκινήτου μπορεί να κρύβει από πίσω μία ολόκληρη ιστορία. Έχουμε δει αυτοκίνητα που το όνομά τους είναι εμπνευσμένο από κάποιο ζώο ή από κάποιο γυναικείο όνομα.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Αυτή τη φορά όμως, μαζέψαμε μερικά αυτοκίνητα που το όνομά τους προέρχεται και από άντρες και από γυναίκες.

McLaren Senna

Η McLaren Senna προέρχεται φυσικά από τον θρύλο της F1 Ayrton Senna.

Ferrari

Dino

Ο Alfredo ή χαϊδευτικά Alfredino είναι ο πρώτος γιος του Enzo Ferrari. O πατέρας του τον προόριζε για να αναλάβει εκείνος την οικογενειακή επιχείρηση. Δυστυχώς όμως πέθανε στα 24 λόγω μυικής δυστροφίας κι έτσι το όνομα δόθηκε ως φόρος τιμής.

Vauxhall Adam

Ο Adam Opel ήταν ο ιδρυτής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Opel. To Opel Adam ή αλλιώς όπως το λένε στη Μ. Βρετανία Vauxhall Adam παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2012. Είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης.

Fiat Seicento Sporting Michael Schumacher

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου στην Bologna το 2001, η Fiat παρουσίασε προς τιμήν του Γερμανού οδηγού το Seicento Sporting Μichael Schumacher, μία ειδική έκδοση του δημοφιλούς αυτοκινήτου πόλης της Fiat.

Monica

Η Monica είναι το όνομα ενός γαλλικού πολυτελούς αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε μεταξύ 1972 και 1974. Ο ιδρυτής της εταιρείας ήταν ο Jean Tastevin, ένας Γάλλος επιχειρηματίας του οποίου τη γυναίκα την έλεγαν Monique.

Fiat 125S Samantha

Ένα από τα πιο όμορφα coupe της δεκαετίας του ’60, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Vignale. Φήμες λένε ότι έμπνευση για το όνομα ήταν η τραγουδίστρια από την Αγγλία, Samantha Jones, που εκείνη την εποχή άρχισε να γίνεται εξώφυλλο σε πολλά περιοδικά, να είναι περιζήτητη και η καριέρα της να απογειώνεται. Μάλιστα, μετά από ένα χρόνο, υπέγραψε συμφωνία με την Ford για να τραγουδήσει ένα τραγούδι για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Borgward Isabella

Αρχικά ονομάστηκε «Hansa 1500», αλλά τελικά δόθηκε το όνομα Isabella, με το οποίο έγινε γνωστό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Tο bella που σημαίνει όμορφος δεν είναι τυχαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοκίνητα,aftokinita