Αυτό είναι το ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV (video)

20:37 1/9/2020 - Πηγή: NewsAuto

Αναμονή τέλος και η Skoda υποδέχθηκε τον Σεπτέμβριο ανοίγοντας νέους ορίζοντες, πραγματοποιώντας το επόμενο συστηματικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την ηλεκτρική κινητικότητα: την αποκάλυψη του Enyaq iV!

Το πλήρως ηλεκτρικό SUV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής του Τσέχου κατασκευαστή αυτοκινήτων που βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων MEB του Volkswagen

Group. Το Skoda Enyaq iV προσφέρει κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς, μαζί με μια γκάμα που είναι απόλυτα κατάλληλη για καθημερινή χρήση, καλύπτοντας έως και 510 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP και ταυτόχρονα, προσφέροντας την χαρακτηριστική ευρυχωρία που μας έχει συνηθίσει σε όλα τα μοντέλα της η εν λόγω μάρκα.

Η Skoda συνεχίζει να αναπτύσσει τη συναισθηματική της σχεδιαστική γλώσσα – για το σκοπό αυτό, το νέο της SUV διαθέτει μια ολοκαίνουργια ιδέα που προσφέρει δυνατότητα συγκεκριμένων επιλογών αντί για τα κλασικά επίπεδα εξοπλισμού.

Όμως, εκτός από το βασικό μοντέλο, οι Τσέχοι δίνουν τη δυνατότητα προ-παραγγελίας και μίας ειδικής έκδοσης που αποτελούν φόρο τιμής στην επιτυχημένη ιστορία της εταιρείας. Βαφτίζεται «Founders Edition» και περιορίζεται σε 1.895 μονάδες. Η σύνδεση είναι προφανής αφού η ίδρυσή της Skoda από τους Václav Laurin και Václav Klement πραγματοποιήθηκε πριν από 125 χρόνια, το 1895.

Περιλαμβάνει ένα δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, με το ξεχωριστό σήμα «Founders Edition», που παράγεται από τον κατασκευαστή κρυστάλλων Preciosa. Αυτό θα εμφανίζει τον αριθμό του μοντέλου, επιβεβαιώνοντας ότι προέρχεται από την περιορισμένη γκάμα.

Παράλληλα, η Founders Edition (όπως και το ENYAQ vRS iV) είναι εξοπλισμένη με μια εκπληκτική, φωτιζόμενη μάσκα ψυγείου ως στάνταρ, την οποία η Skoda βάφτισε «Crystal Face». Συγκεκριμένα, φωτίζεται από 130 LED – μία ιδεά που έχει ήδη εμφανιστεί στο πρωτότυπο Vision iV. Η Founders Edition διατίθεται σε δύο παραλλαγές κινητήρα / μπαταρίας, καθώς και δύο χρώματα. Εφοδιάζεται με ζάντες 21 ιντσών, σπορ μπροστινή και πίσω ποδιά και θα τα πρώτα της κομμάτια θα παραδοθούν το 2021.

Ας δούμε όμως ξεχωριστά τα βασικά στοιχεία του Skoda Enyaq iV…

Ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης
Το Enyaq iV διαθέτει μια ολοκαίνουργια φιλοσοφία κίνησης, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων MEB του Volkswagen Group, στην οποία η μπαταρία ενσωματώνεται στο δάπεδο για εξοικονόμηση χώρου. Θέλοντας να καλύψει διαφορετικές απαιτήσεις και χρήσης, η Skoda προσφέρει τρία μεγέθη μπαταρίας, πέντε επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 109 έως 225 kW και επιλογή τετρακίνησης ή κίνησης στον πίσω άξονα, είναι  ή τετρακίνηση. Με αυτονομία έως 510 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP, το Enyaq iV είναι ένας ιδανικός καθημερινός σύντροφος. Επιπλέον, μπορεί να ρυμουλκήσει ρυμουλκούμενα βάρους έως 1.400 kg (κλίση 8%) ή 1.200 kg (κλίση 12%).

Ασφάλεια
Στα νέα συστήματα βοήθειας περιλαμβάνονται το Travel Assist, το οποίο έχει πλέον ακόμη περισσότερες λειτουργίες, καθώς και τηλεχειριζόμενο και εκπαιδευμένο τρόπο στάθμευσης.

Εξωτερικό
Το νέο SUV χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ευρυχωρία. Προσφέρει παρόμοιο εσωτερικό χώρου με το Kodiaq, παρόλο που είναι μικρότερο σε μήκος από τη Octavia. Ως προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού, το φωτιζόμενο Crystal Face – το οποίο έρχεται με κινούμενη λειτουργία Coming / Leaving Home – και προβολείς full LED Matrix «στολίζουν» το εντυπωσιακό μπροστινό μέρος με τη μεγάλη μάσκα Skoda. Τα πίσω full LED φώτα περιλαμβάνουν δυναμικές ενδείξεις και έχουν επίσης κινούμενη λειτουργία Coming / Leaving Home.

Εσωτερικό
Οι νέες επιλογές σχεδίασης αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα εξοπλισμού και θέτουν νέα πρότυπα για το εσωτερικό. Η καμπίνα φυσικά, βιώσιμα επεξεργασμένα και ανακυκλωμένα υλικά. Μια νέα, σαφέστερη δομή των διαθέσιμων επιλογών – δέκα θεματικά πακέτα καθώς και ορισμένες μεμονωμένες επιλογές – καθιστά γρήγορη και εύκολη την προσαρμογή του οχήματος για να ταιριάζει στο γούστο του ιδιοκτήτη.

Συνδεσιμότητα
Η κεντρική οθόνη του Enyaq iV είναι 13 ιντσών είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη σε μοντέλο της Skoda. Επιπλέον, το ολοκαίνουργιο SUV είναι πάντα και έξυπνα συνδεδεμένο. Η φόρτιση της μπαταρίας και ο κλιματισμός του εσωτερικού μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από απόσταση μέσω της εφαρμογής SKODA Connect.

Simply Clever
Η SKODA έχει αναπτύξει λύσεις Simply Clever ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα, όπως ένα καθαριστικό για το καλώδιο φόρτισης, ένα προστατευτικό κάλυμμα για την υποδοχή φόρτισης και ένα διαμέρισμα για το καλώδιο φόρτισης κάτω από το δάπεδό του χώρου αποσκευών. Η νέα κεντρική κονσόλα διατεταγμένη σε δύο επίπεδα παρέχει άφθονο χώρο. Ένα έξυπνο ένθετο διασφαλίζει ότι το ψεύτικο δάπεδο το χώρο αποσκευών είναι πάντα τακτοποιημένο. Στο Enyaq iV, η κλασική ξύστρα πάγου SKODA βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο – στην πίσω πόρτα του για την ακρίβεια.

Φόρτιση
Το MySKODA Powerpass διασφαλίζει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα και βολικά να επαναφορτίσουν τα οχήματά τους στα περισσότερα σημεία φόρτισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιώντας μόνο μία κάρτα. Επιπλέον, η τσέχικη εταιρεία συμμετέχει στην κατασκευή του δικτύου γρήγορης φόρτισης Ionity σε όλη την Ευρώπη. Η μάρκα προσφέρει τρεις εκδόσεις του wallbox SKODA iV για φόρτιση στο σπίτι. Χρησιμοποιώντας το καλώδιο γρήγορης φόρτισης, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επαναφορτίσουν το Emyaq iV και σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης.

SKODA ENYAQ iV – Τεχνικά χαρακτηριστικάΔιαστάσεις4,649×1,879×1,616 mm, μεταξόνιο: 2,765 mmΜοντέλοENYAQ 50 iVENYAQ 60 iVENYAQ 80 iVENYAQ 80x iVENYAQ vRS iVΚίνηση4×24×24×24×44×4Ισχύς109 kW

148 PS132 kW

179 PS150 kW

204 PS195 kW

265 PS225 kW

306Ροπή220 Nm310 Nm310 Nm425 Nm460 NmΕπιτάχυνση

(0–100 km/h)11.4 s8.7 s8.5 s6.9 s6.2 sΤελική ταχύτητα160 km/h160 km/h160 km/h160 km/h180 km/hΑυτονομία (WLTP)340 km390 km510 km460 km460 km

Δείτε την εντυπωσιακή παρουσίαση του Skoda Enyaq iV στο video που ακολουθεί…



Διαβάστε επίσης:
Skoda Enyaq iV: Μία ματιά στο ευρύχωρο εσωτερικό του (+video)

Ο Hans Joachim Stuck στο τιμόνι του Skoda Sport του 1950

125 χρόνια Skoda: Ταξίδι στο χρόνο με δώδεκα αυτοκίνητα-ορόσημα (+vid)

The post Αυτό είναι το ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα