Rolls-Royce Ghost: Η σημασία στην λεπτομέρεια (+video)

16:30 1/9/2020 - Πηγή: NewsAuto

Μετά από μια παρατεταμένη εκστρατεία marketing, με teasers και ανεπίσημες εικόνες από διαρροή η νέα Rolls-Royce Ghost παρουσιάστηκε με έναν πιο έντονο εξελικτικό σχεδιασμό και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά.

Η νέα Ghost είναι η εξέλιξη της προηγούμενης με δωδεκακύλινδρο κινητήρα (με διπλό turbo), τετρακίνηση

και… τετραδιεύθυνση.

Χρησιμοποιώντας την ίδια ευέλικτη πλατφόρμα αλουμινίου (με τις Phantom και Cullinan) η νέα Ghost, σας  εξασφαλίζει πως θα προσφέρει την κορυφαία άνεση αλλά και θα είναι ευχάριστη στην οδήγηση. Η ισχύς του πολυτελούς αυτοκινήτου προέρχεται ένα κινητήρα V12 6.750 κ.εκ. με διπλό turbo 563 ίππων και 850 Nm ροπής. Η Rolls-Royce λέει ότι αυτός ο κινητήρας αποδίδει την μέγιστη ροπή από μόλις 1.600 σ.α.λ.

Μάλιστα έχει ξεχωριστή επεξεργασία στο σύστημα εισαγωγής αέρα για τη μείωση του θορύβου από τον κινητήρα στην καμπίνα. Το μοτέρ είναι τοποθετημένο πίσω από τον μπροστινό άξονα της Ghost, παρέχοντας στο sedan μια τέλεια κατανομή βάρους 50/50. Η ισχύς μεταδίδεται  μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης και ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF. Το κιβώτιο συνδέεται με το σύστημα… δορυφορικής μετάδοσης Rolls-Royce, το οποίο αντλεί δεδομένα από το GPS για την προεπιλογή της καλύτερης δυνατής σχέσης του κιβωτίου για τις επόμενες στροφές. Η Ghost διαθέτει επίσης τετραδιεύθυνσης.

Το μυστικό της ανάρτησης

Ένα ιδιαίτερα καινοτόμο χαρακτηριστικό της νέας Ghost είναι το Planar Suspension System . Αυτό το σύστημα είναι αποτέλεσμα δοκιμών δέκα ετών  και ενσωματώνει ένα Upper Wishbone Damper (αμορτισέρ των ράβδων) που λειτουργεί παράλληλα με ένα σύστημα «Flagbearer». Αυτό χρησιμοποιεί κάμερες για να διαβάσει τον δρόμο μπροστά και να προετοιμάσει το σύστημα ανάρτησης για τυχόν αλλαγές στην επιφάνεια του δρόμου.Αυτή η τεχνολογική εφαρμογή εξελίσσει περαιτέρω το σύστημα ανάρτησης «Magic Carpet Ride» της μάρκας και περιλαμβάνει αερανάτηση (self-leveling). Το λογισμικό Planar διαχειρίζεται επίσης το σύστημα τετρακίνησης, το τιμόνι, τον έλεγχο ευστάθειας και το σύστημα πέδησης.

Πιο πολυτελές και ευρύχωρο εσωτερικό

Το εσωτερικό των Rolls-Royce ήταν πάντα ξεχωριστό και η νέα Ghost δεν διαφέρει. Μάλιστα η Βρετανική εταιρία ανέπτυξε πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα. Οι επιβάτες μπορούν να ανοίξουν την πόρτα με ένα τράβηγμα της εσωτερικής λαβής και να ενεργοποιήσουν την παροχή βοήθειας κατά το άνοιγμα. Όταν η πόρτα ανοίξει πλήρως, οι ιδιοκτήτες αφήνουν τη λαβή και το φρένο της πόρτας ενεργοποιείται αυτόματα. Με το πάτημα ενός κουμπιού στην εξωτερική λαβή της πόρτας, η πόρτα θα κλείσει αυτόματα.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη Ghost , αυτή έχει αυξηθεί κατά 89 mm σε 5,546 mm και είναι επίσης 30 mm πιο πλατιά. Στο εσωτερικό, η Rolls-Royce έχει αναπτύξει ιδιαίτερες τεχνικές για την μείωση του θορύβου. Για παράδειγμα, το εσωτερικό του αγωγού κλιματισμού που χρησιμοποιήθηκε σε πρωτότυπα έκανε πολύ θόρυβο. Οπότε αφαιρέθηκε και γυαλίστηκε για να παράγει λιγότερο ήχο. Η νέα Ghost έρχεται εξοπλισμένη με ένα προηγμένο σύστημα ήχου και ένα νέο Starlight Headliner που λειτουργεί μαζί με προηγμένα ηχεία exciter για να μετατρέψει την οροφή σε ένα μεγάλο ηχείο.

Όσον αφορά την εμφάνιση η Rolls-Royce Ghost του 2021, έχει έναν οικείο χαρακτήρα αλλά ξεχωρίζει από την προηγούμενη. Μπροστά Βρίσκεται μια νέα «μάσκα», που περιλαμβάνει 20 LED κάτω από την κορυφή της μάσκας που βοηθούν στο φωτισμό της. Η νέα Ghost περιλαμβάνει επίσης προβολείς LED (με λέιζερ), ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα πίσω φώτα με ελαφρώς πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Επιπλέον, η νέα Ghost περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα, όπως βοηθητική όραση (για να ξεχωρίζει πεζούς ή ζώα ημέρα και νύχτα, σύστημα τεσσάρων καμερών με πανοραμική θέα, ορατότητα και προβολή ελικοπτέρου, ενεργό cruise control, προειδοποίηση σύγκρουσης, προειδοποίηση κυκλοφορίας, προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας και αλλαγής λωρίδας, hotspot Wi-Fi και αυτόματη στάθμευση.

Διαβάστε επίσης:

Teaser για νέα Rolls Royce

Τhe Spirit of Ecstasy. Η ιστορία του εμβλήματος της Rolls Royce (+video)

H Rolls Royce των 600 χιλιάδων δολαρίων με χρυσό και διαμάντια

The post Rolls-Royce Ghost: Η σημασία στην λεπτομέρεια (+video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα