Αυτές είναι οι πολυτιμότερες μάρκες παγκοσμίως

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διατήρησε τον τίτλο της πιο πολύτιμης μάρκας και το 2019.

Η Toyota αναδείχτηκε και φέτος η «πολυτιμότερη μάρκα αυτοκινήτου» στη λίστα BrandZ με τις 100 πολυτιμότερες παγκόσμιες μάρκες για το 2019, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Η αξία μάρκας Toyota ανήλθε στα 29,15 δισ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο, καταλαμβάνοντας στην 41η θέση στο top-100 της λίστα BrandZ.

Να σημειώσουμε πως κάθε χρόνο μειώνονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες που

περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα καθώς φέτος στο Top-100 είναι μόλις 3 αυτοκινητοβιομηχανίες, πέρυσι ήταν πέντε και το 2017 είχαν καταφέρει να αναγραφούν έξι εταιρείες.

Μετά την Toyota, μόνο η Mercedes-Benz και η BMW κατάφεραν να συμπεριληφθούν στο BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands 2019 ενώ οι Ford και Honda έχασαν τη θέση που είχαν πέρυσι στη λίστα.

Επίσης στα 14 χρόνια που δημοσιεύεται η συγκεκριμένη λίστα η Toyota βρίσκεται στην πρώτη θέση συνεχώς εκτός από τα έτη 2010 και 2012 όπου βρέθηκε στην 2η θέση.

«Η παγκόσμια εμβέλεια είναι ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της θέσης της Toyota. Σε κάθε περιοχή έχει ένα καλό αντιπροσωπευτικό μίγμα μοντέλων», δήλωσε ο Graham Staplehurst, Διευθυντής Στρατηγικής Global BrandZ, στην Automotive News Europe.

«Η Toyota θεωρείται επίσης πρωτοπόρος στην εναλλακτική ενέργεια. Οι άνθρωποι γνωρίζουν το Prius. Έχουμε κάνει μερικές έρευνες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά η Tesla κατέλαβε την 1η θέση με την Toyota να τοποθετείται στην δεύτερη θέση και την πρώτη τριάδα να συμπληρώνει η VW.»

Η Volkswagen ήταν η μόνη μάρκα στον κατάλογο των 10 κορυφαίων αυτοκινήτων που βελτίωσαν σε ποσοστό 12% την αποτίμησή της σε σχέση με πέρυσι.

Η Porsche ήταν η μοναδική νεοεισερχόμενη αυτοκινητοβιομηχανία στο Top-10, καταλαμβάνοντας την 10η θέση, μετά την πτώση που σημείωσε η Maruti-Suzuki της Ινδίας.

Οι συντάκτες της λίστας επαίνεσαν τη στρατηγική της Porsche, ιδιαίτερα γύρω από την ηλεκτροκίνηση αναφέροντας ότι: «Είναι μια πραγματικά συναρπαστική νέα είσοδος. Η Porsche κάνει πολλά πράγματα σωστά».

Η πλειοψηφία των εταιρειών αυτοκινήτων έχασαν από την αξία τους πέρυσι καθώς το επιχειρηματικό τους μοντέλο δεν ήταν ισχυρό σε σχέση με το αντίστοιχο των ψηφιακών εταιρειών Google ή Apple.

«Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τα εμπορικά σήματα που τους προσφέρουν εμπειρίες. Τα οικολογικά σήματα τείνουν να κερδίζουν έδαφος», δήλωσε 0 Staplehurst .

Η συνεργασία με εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσε να προσφέρει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων έναν τρόπο να δημιουργήσουν ένα μοντέλο οικοσυστήματος και να βελτιώσουν την αξία της μάρκας τους, ανέφερε το στέλεχος της BrandZ.

Αυτές είναι οι πολυτιμότερες αυτοκινητοβιομηχανίες

(αξία σε δισ. δολάρια (θέση) / μεταβολή σε σχέση με το 2018)

1. Toyota $ 29,15 (41)/ -3%

2. Mercedes $ 23,36 (54) / -9%

3. BMW $ 23,33 (55) / -9%

4. Honda $ 11,75 (*) / -7%

5. Ford $ 11,21 (*) / -12%

6. Nissan $ 10,55 (*) / -8%

7. Tesla $ 9.29 (*) / -1%

8. Audi $ 8.56 (*) / -11%

9. Volkswagen $ 6.71 (*) / +12%

10. Porsche $ 5.82 (*) / –

(*) Δεν κατατάσσεται στις πρώτες 100 παγκόσμιες μάρκες

Πηγή: Kantar Millward Brown

The post Αυτές είναι οι πολυτιμότερες μάρκες παγκοσμίως appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα