WRC Ράλι Φινλανδίας: Tanak vs Ostberg στο πρώτο σκέλος

Τέσσερις φορές άλλαξε χέρια η κορυφή της γενικής κατάταξης στο Ράλι Φινλανδίας, το… Grand Prix του WRC που αποτελεί τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά την πρωτιά στην υπέρ-ειδική της Πέμπτης, ο Ott Tanak κέρδισε άλλες τέσσερις και με αυτές επικράτησε του Mads Ostberg! Αμφότεροι επωφελήθηκαν από τη σειρά εμφάνισής τους στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, με τα Yaris και C3 να «πετούν»!

Τελικά

ο Εσθονός έκλεισε την ημέρα μπροστά από τον Νορβηγό, με έναν Φινλανδό, τον Jari-Matti Latvala να κλείνει την τριάδα. Ο οδηγός της Toyota έχει κερδίσει τρεις φορές το ράλι της πατρίδας του και πολύ θα ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μπροστά στους συμπατριώτες τους.

Μεγάλη μάχη είχαμε για την τέταρτη θέση, ανάμεσα στο Hyundai i20 Coupe WRC του Hayden Paddon και το Ford Fiesta του Teemu Suninen. Τα προβλήματα στα φρένα του νεαρού Φινλανδού στην τελευταία ειδική, έδωσαν μία ανάσα στον Νέοζηλανδό.

Μόλις έκτος και ένα λεπτό πίσω από την κορυφή είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier με το Fiesta της M-Sport, που όμως είδε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Thierry Neuville, να περνάει μία ακόμα πιο δύσκολη πρώτη μέρα.

Κι αυτό διότι το Hyundai i20 Coupe WRC του Βέλγου πήρε λάθος δρόμο σε μία διασταύρωση, χτύπησε και σε ένα δέντρο και έχασε πολύ χρόνο. Είναι δέκατος στη γενική, μισό λεπτό πίσω από τον οδηγό που θέλει να διαδεχθεί στο θρόνο.

Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου σκέλους:
1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 1:04:14.9sec
2. M Østberg / T Eriksen NOR Citroën C3 + 5.8sec
3. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 23.1sec
4. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 36.4sec
5. T Suninen / M Markkula FIN Ford Fiesta + 46.1sec
6. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 58.9sec

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 142.86 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα