VW T-Roc: Ποιο δεν θα διάλεγα …

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Συνολικά ίσως το καλύτερο στην κατηγορία του, όντας και μεγαλύτερο από τους ανταγωνιστές του σε όλες τις διαστάσεις. Άλλωστε λόγω της πλατφόρμας του Πόλο το κατατάσσεις στην πλέον “καυτή” κατηγορία της αγοράς. Κατηγορία που αμφισβητεί και τα segment C στις συμβατικές του εκδοχές.

Σ.Χ. (Στράτης Χατζηπαναγιώτου)

Στο Τ-Roc, ένα mini Macan σε σχεδίαση, αν προβληματίζουν τα υλικά στο εσωτερικό και ειδικά στο ταμπλό, είναι το σύνολο που σε ικανοποιεί. Μέσα από την ποιητική ομοιογένεια που το χαρακτηρίζει.

Εύκολα το χαρακτηρίζεις μικρό Τιγκουάν αλλα, έτσι, αδικείς και τα δύο. VW Τ-Roc, λοιπόν, και τίθεται το ερώτημα για το ποιο επιλέγεις να οδηγήσεις πέρα από φόρους και εξοπλισμούς.

Είναι σαφές πως πλησιάζοντας προς το 2020 η λίστα περιλαμβάνει προτάσεις μόνο βενζίνη και με πετρέλαιο, προσθέτεις μόνο τις δίλιτρες εκδοχές με το 4motion της VW. Ένα σύστημα τετρακίνησης που δεν ενθουσιάζει τον Πραγματικό, τον απαιτητικό οδηγό. Στην περίπτωση με τον δυνατό δίλιτρο των 190 ίππων η προσαρμογή ικανοποιεί. Σύνολο που δοκιμάσαμε στην Πορτογαλία και μας άρεσε.

Δένει το σύστημα μετάδοσης με τον κινητήρα και το πλαίσιο και είναι το κόστος, η τιμή αγοράς που περιορίζει το ενδιαφέρον. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ούτε ο κ. Θανάσης Κονιστης το “αφεντικό” της VW στην Ελλάδα δεν θα αγόραζε T-Roc που ξεπερνάει τις 30χιλ ευρώ.

Ευκαιρίας δοθείσης …

Ήταν η δεύτερη φορά που δοκιμάσαμε το 2.0D με τους 150 και το 7ρι με σύστημα DSG και 4Motion. Όλα αυτά μαζί και σε συνδυασμό με το μέγεθος του, το περιμένεις με λαχτάρα, σήμερα που δεν χρειάζεσαι 300 ίππους για να ταξιδέψεις με χαμόγελο στο Πόρτο Χέλι.

Στην ουσία, δεν κατσουφιάζεις και από τη στιγμή που θα συνηθίσεις το ελαφρύ τιμόνι και την καθυστερημένη απόκριση στο χάδι του γκαζιού, ταξιδεύεις σβέλτα και με ασφάλεια. Οικονομικά και με χαρακτηριστική άνεση και ας μην επαληθεύονται οι προσδοκίες σου. Όπως προκύπτουν από τις συμβατικές εκδοχές. Με κινητήρα-βενζίνη και κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς.

Σε πρώτο πρόσωπο …

Γνωρίζοντας λοιπόν ποιο είναι το Τ-Roc που δεν θα αγοράσω, πρέπει να παραθέσω την επιλογή μου. Μονόδρομος με τον 1.5 βενζίνη των 150 ίππων, με ή χωρίς το αυτόματο κιβώτιο. Ένα σύγχρονο, ιδιαίτερα ομοιογενές σύνολο που όντας σε δική του κατηγορία, “βλέπει” τόσο τα SUV όσο και τα χατσμπακ του segment C. Αυτοκίνητο που δεν θα προδώσει ποτέ την καλή σου διάθεση όπως και τις προθέσεις του λάτρη της αυτοκίνησης. Να θεωρεί πλεονεκτήματα, τα σπάνια πλέον μειονεκτήματα.

Πρόκειται για την κατηγορία που όταν αυξηθούν οι πωλήσεις της θα έχουμε δείγμα για πραγματικά ανοδική πορεία της αγοράς μας, σε υγιές περιβάλλον. Καλό φθινόπωρο, σε όλους. Προσοχή στις ύπουλες βροχές του Σεπτεμβρίου, με τους δρόμους μας να γλιστρούν χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα