Toyota: Στον Καναδά η παραγωγή του Lexus NX για την Β. Αμερική

00:31 5/5/2019 - Πηγή: NewsAuto

Την παραγωγή του Lexus NX αλλά και της υβριδικής έκδοσης του στις εγκαταστάσεις της Toyota Motor Manufacturing στον Καναδά (TMMC) ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρία. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

Ειδικότερα οι δύο εκδόσεις του SUV της Lexus θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Toyota

στο Ontario και με την συγκεκριμένη κίνηση οι Ιάπωνες θέλουν να καλύψουν τη ζήτηση για ολόκληρη την αγορά της Β. Αμερικής, στην οποία περιλαμβάνονται φυσικά και οι Η.Π.Α.

Τα εργοστάσια της Toyota στον Καναδά έχουν μεγάλη σημασία για τους Ιάπωνες. Το 2003, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έγιναν οι πρώτες εκτός Ιαπωνίας που επιλέχθηκαν για να κατασκευάζουν οχήματα της Lexus και από τότε έχουν παράξει συνολικά 1,3 εκατ. υβριδικά και συμβατικά RX. Το 2018 η Toyota προχώρησε σε εκ νέου επένδυση στα εργοστάσιά της στην περιοχή, ύψος σχεδόν ενός δισ. ευρώ, ώστε να μπορούν να παράξουν τη νέα πλατφόρμα των Ιαπώνων Toyota New Global Architecture (TNGA). Οι συνολικές επενδύσεις από το 1985 ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα 5,6 δισ. ευρώ. με την TMMC να απασχολεί παράλληλα 8.500 υπαλλήλους και να έχει παράξει συνολικά πάνω από 8 εκατ. αυτοκίνητα.

“Μαζί με τις πρόσφατες επενδύσεις της εταιρίας στις εγκαταστάσεις, η σημερινή ανακοίνωση επιδεικνύει την μεγάλη εμπιστοσύνη που έχει η Toyota στην ομάδα μας εδώ στην TMMC”, δήλωσε ο Fred Volf, πρόεδρος της Toyota Καναδά και πρόσθεσε: “Είναι τιμή μας να παράγουμε ένα μοντέλο της Lexus και τώρα μας εμπιστεύονται και ένα δεύτερο”.

The post Toyota: Στον Καναδά η παραγωγή του Lexus NX για την Β. Αμερική appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα