Γαλλία: Τα SUV «οδηγούν» την κούρσα των πωλήσεων

13:07 4/5/2019 - Πηγή: NewsAuto

Citroen, Seat, Volvo και Mini οι μεγάλοι κερδισμένοι τον Απρίλιο, Fiat, Jeep και Alfa Romeo οι μεγάλοι χαμένοι.

Οριακή άνοδο 0,4% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη Γαλλία

τον Απρίλιο αλλά οι μεγάλοι κερδισμένοι αποδείχθηκε ότι ήταν οι Citroen, Seat, Volvo και Mini εξαιτίας των νέων SUV μοντέλων τους.

Ειδικότερα η Seat τον Απρίλιο σημείωσε αύξηση 39% εξαιτίας του νέου Arona, η Citroen κατέγραψε αύξηση 29% εξαιτίας των νέων C3 και C5 Aircross ενώ η Volvo με οδηγό το XC40 σημείωσε άνοδο 22%.

Μεταξύ των γαλλικών εμπορικών σημάτων, που κατέχουν το 58% της αγοράς, ο όμιλος PSA σημείωσε αύξηση 3,3% στις πωλήσεις του, με την άνοδο των Citroen και Opel (+ 5%) να αντισταθμίζουν την μείωση τάξης του 3,5% στη Peugeot.

Οι πωλήσεις του Ομίλου Renault μειώθηκαν κατά 7,5%, καθώς η μάρκα Renault σημείωσε πτώση 6,5% και η Dacia κατέγραψε πτώση 11%.

Πάντως το σπορ αυτοκίνητο Alpine A110 τον Απρίλιο κατάφερε να τριπλασιάσει τις πωλήσεις του αγγίζοντας τις 333 μονάδες πλησιάζοντας επικίνδυνα την Porsche που διέθεσε 352 οχήματα.

Οι πωλήσεις του ομίλου VW αυξήθηκαν κατά 7%, ωστόσο η Skoda κατάφερε να αγγίξει το υψηλότερο ποσοστό αύξησης 14% ενώ η VW να σημειώσει αύξηση 1,9%. Οι πωλήσεις της Audi επίσης αυξήθηκαν κατά 2%.

Η Mercedes κατάφερε να σημειώσει αύξηση 15% ενώ η BMW πέτυχε αύξηση 10%.

Ωστόσο η Mini κατάφερε να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανόδου στο BMW Group με ποσοστό 20%.

Μεγάλη πτώση 14% σημείωσαν οι πωλήσεις της FCA (Fiat Chrysler Automotive) και ειδικότερα η Fiat σημείωσε πτώση 7% ενώ υψηλότερο ποσοστό καθόδου σημείωσαν οι άλλες εταιρείες του ομίλου Jeep, Alfa Romeo και Maserati.

Οι πωλήσεις της Ford σημείωσαν επίσης πτώση 13%.

Η Toyota σημείωσε μικρή αύξηση 2,9%, ενώ αντίθετα η Kia, η Hyundai και η Nissan σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους.

Οι πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων σημείωσαν αύξηση 12% τον Απρίλιο και 6,2% στο τετράμηνο.

The post Γαλλία: Τα SUV «οδηγούν» την κούρσα των πωλήσεων appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα