To ηλεκτροκίνητo Mercedes EQ C σε εντατικές δοκιμές

Η Mercedes και πιο συγκεκριμένα η νεοσύστατη θυγατρική της EQ, μέσα στο 2019 θα παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που θα ανήκει στην κατηγορία των κόμπακτ SUV’s.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Όπως ανακοινώνει η Mercedes,

το EQ C έχει ήδη ολοκληρώσει τις χειμερινές δοκιμές που και πλέον έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές επί γερμανικού και ισπανικού εδάφους. Μάλιστα από δηλώσεις στελεχών της φίρμας, προκύπτει πως η εξέλιξη του μοντέλου έχει φτάσει σε διάρκεια ήδη τα τέσσερα χρόνια.

Το EQ C βασίζεται στην πλατφόρμα Modular Electric Architecture, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση των μπαταριών μέσα στο πάτωμα του αυτοκινήτου, με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση και στους δύο άξονες. Tο πρωτότυπο EQ C θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι έκαστος σε κάθε άξονα, με την απόδοσή τους να φτάνει τους 400 PS και τα 71,4 kgm ροπής, όπου στη συγκεκριμένη εφαρμογή, η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, με εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 km/h σε λιγότερο από 5 δευτ.).

Η κίνηση των ηλεκτροκινητήρων γίνεται μέσω μίας συστοιχίας μπαταριών ιόντων λιθίου με απόδοση 70 kWh, που βάση των στοιχείων του κατασκευαστή χαρίζει θεωρητική αυτονομία 500 km. Τέλος να αναφέρουμε ότι η παραγωγή του EQ C θα γίνεται στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στην πόλη της Βρέμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα