Tο Φθινόπωρο στην Ελλάδα τα plug in υβριδικά Jeep Renegade & Compass

20:46 3/7/2020 - Πηγή: NewsAuto

Με το εμπορικό λανσάρισμα των νέων Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe στην Ελληνική αγορά να αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, η Jeep ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων Plug-in Hybrid μοντέλων της.

Και τα δύο μοντέλα θα συνδυάζουν έναν Turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων με έναν τοποθετημένο

στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4kWh. Η μπαταρία θα φορτίζεται, είτε κατά την κίνηση του οχήματος, είτε μέσω πρίζας ακόμα και από μια απλή οικιακή παροχή, μέσω του αποκλειστικού συστήματος easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles.

Ο Turbo βενζινοκινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, με απόδοση 130 ή 180 ίππους, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε περίπτωση θα είναι 60 ίπποι. Η συνδυαστική ισχύς θα είναι 190 ίπποι στις εκδόσεις Limited και 240 ίπποι στις εκδόσεις Trailhawk και S. Σε επίπεδο ροπής, ο κινητήρας βενζίνης θα συνεισφέρει στο σύνολο 270Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας επιπλέον 250Nm. Ο συνδυασμός των δύο συνόλων, θα εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση στα 100km/h να απαιτεί μόλις 7,5’’. Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 200km/h, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα θα μπορούν να φτάνουν τα 130km/h (η αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να φτάσει τα 50 χιλιόμετρα).

Τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας:
“Electric”: Αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενικούς ρύπους, ιδανική για χρήση στα κέντρα των πόλεων.
“Hybrid”: Συνδυασμός και των δύο κινητήρων με στόχο τη βέλτιστη οικονομία και απόδοση σε κάθε είδους διαδρομή.
“E-Save”: Εστίαση στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης ή στην επαναφόρτιση της μπαταρίας.
Τέλος με λιανική τιμή προ φόρων χαμηλότερη από 40.000 ευρώ και εκπομπές ρύπων

Keywords
Τυχαία Θέματα