Tim Gajser: Παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ για 4η φορά!

Ο αναβάτης της Honda HRC κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2020 με νίκη στον αγώνα της Pietramurata, κερδίζοντας έτσι τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του αλλά και το δεύτερο συνεχόμενο στέμμα του στο MXGP!

Ο Σλοβένος αναβάτης είχε την τέλεια μέρα στο Trentino της Ιταλίας την περασμένη Κυριακή, καθώς με μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα κατέκτησε τη συνολική νίκη στην πίστα Pietramurata και διασφάλισε τον τίτλο του 2020. Ερχόμενος στον αγώνα ο Gajser

έπρεπε να κερδίσει τον πιο κοντινό του αντίπαλο με διαφορά δύο βαθμών στον πρώτο αγώνα ή να συγκεντρώσει συνολικά 27 βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Μετά από μια κακή εκκίνηση, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο ήταν μικρές, ωστόσο ο αναβάτης του CRF450RW βρήκε γρήγορα το ρυθμό του και πραγματοποιώντας τους ταχύτερους γύρους άρχισε να ανεβαίνει θέσεις. Μέχρι το μέσο του αγώνα βρισκόταν στη δεύτερη και παρόλο που πίεσε τον αναβάτη που ήταν μπροστά τελικά δεν μπόρεσε να κάνει την προσπέραση. Σε αυτό το στάδιο ο Gajser γνώριζε καλά ότι η δεύτερη θέση ήταν αρκετή ώστε να «σφραγίσει» τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού και γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλο το πρωτάθλημα με την αναγκαστική διακοπή των πέντε μηνών (που ήρθε έχοντας πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας), ο Gajser απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ήταν ο καλύτερος αναβάτης στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία του MXGP, κερδίζοντας τους περισσότερους αγώνες, οδηγώντας μπροστά τους περισσότερους γύρους και πετυχαίνοντας τους ταχύτερους χρόνους από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη. Μπορεί η υπεράσπιση ενός τίτλου να αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση, ωστόσο ο Gajser αποδεικνύει διαρκώς τόσο την ταχύτητα όσο και τη σταθερότητά του καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τον τίτλο του 2020 ένα γύρο πριν από το τέλος της σεζόν.

Ο αναβάτης με το #243 (το οποίο άλλαξε σε #1 για το δεύτερο σκέλος του αγώνα) ήθελε να πάρει τη συνολική νίκη στο Trentino, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό με μία πρώτη θέση σε ένα από τα δύο σκέλη. Όπως έχει γίνει ο κανόνας τις τελευταίες εβδομάδες, ο αναβάτης της Honda πήρε ένα ακόμα holeshot πριν αναλάβει τα ηνία του αγώνα σε μια έντονη μάχη μέχρι και την καρό σημαία του τερματισμού. Αυτή ήταν η τέταρτη συνολική νίκη του Gajser σε μόλις επτά γύρους και συνάμα ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρωθεί η μέρα που του χάρισε τον τίτλο του πρωταθλήματος. Μετά τους εορτασμούς, η ομάδα θα επικεντρωθεί τώρα στην ολοκλήρωση της σεζόν επιχειρώντας να αποσπάσει τη νίκη και στον αγώνα της Garda-Trentino, τον 18ο και τελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος MXGP 2020.

Οι δηλώσεις του Tim Gajser

«Το συναίσθημα του να γίνεσαι παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη φορά είναι απίστευτο. Το να κερδίζεις μια φορά είναι καταπληκτικό, αλλά οι τέσσερις με αφήνουν άφωνο. Ήταν μια περίεργη σεζόν μετά τη διακοπή μεταξύ του δεύτερου και τρίτου γύρου, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε έναν ακόμα τίτλο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολόκληρη την ομάδα του HRC, σε όλους αυτούς και στον καθένα που με υποστήριξε όλη τη χρονιά. Είναι προνόμιο να οδηγώ για αυτή την ομάδα και εκτιμώ κάθε άτομο που με βοήθησε. Ευχαριστώ!»

Το who is who κρύβει μια τραγική ιστορία

Ο Gajser γεννήθηκε στο Ptuj της Σλοβενίας στις 8 Σεπτεμβρίου 1996. Ο πατέρας του Bogomir ήταν επίσης αναβάτης motocross και αυτός που τον μύησε στο άθλημα σε πολύ νεαρή ηλικία, παραμένοντας προπονητής του μέχρι σήμερα. Ο Tim έχει σήμερα ένα μεγαλύτερο αδερφό και δύο μικρότερες αδελφές. Το 1995 η οικογένειά του πέρασε μια τραγωδία όταν ο 3χρονος αδερφός του Žan σκοτώθηκε σε ένα πραγματικά τραγικό ατύχημα. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα το νεαρό αγόρι περιπλανήθηκε στην πίστα και χτυπήθηκε από τη μοτοσυκλέτα του πατέρα του κατά την προσγείωση μετά από ένα άλμα. Έκτοτε ο Tim αγωνίζεται με τον αριθμό 243, που συμβολίζει την ημερομηνία γέννησης (24 Μαρτίου) του αδικοχαμένου αδελφού του. Με την ομάδα ΜΧ της Gariboldi Honda κέρδισε το 2015 το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία MX2 και την επόμενη χρονιά έκανε το ίδιο στην ΜΧ1. Με τη σημερινή του ομάδα Honda HRC κατάφερε να τριπλασιάσει τους τίτλους του στην κορυφαία κατηγορία, κερδίζοντας τα πρωταθλήματα του 2019 και του 2020.

ΤΙΜ GAJSER – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΑΡΕ

200985cc European Champion2012125cc JUNIOR World Champion
125cc European Champion
MX2 World Championship debut2013MX2 20th2014MX2 5th2015MX2 World Champion2016MXGP World Champion2017MXGP 5th2018MXGP 4th2019MXGP World Champion2020MXGP World Champion

Στα video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τον τρόπο που κατέκτησε (και πανηγύρισε) τον τίτλο στο πρώτο, αλλά και τι προτείνει να κάνουμε αν θελήσουμε να τον ..μιμηθούμε (πανδημίας μεσούσης) στο επόμενο!

Διαβάστε επίσης:

Ducati “End of Season”: It’s Scrambler time!

MV Agusta: Ανατολικές συμμαχίες

MotoGP2020, Valencia, 1ος Αγώνας: Με μια λέξη… Suzuki!

The post Tim Gajser: Παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧ για 4η φορά! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα