Tesla: Ετοιμάζει hatchback μοντέλο για να «χτυπήσει» το VW ID.3

Θα φέρει ιδιαίτερα προσιτή τιμή και θα αφορά την ευρωπαϊκή αγορά, άρα και την ελληνική.

Το Volkswagen ID.3 έχει διατεθεί στην αγορά σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στον χώρο της ηλεκτροκίνησης όσον αφορά τα μικρά hatchback μοντέλα.

Στην τελευταία κατηγορία φαίνεται πως στοχεύει και η Tesla η οποία έχει στα σχέδια της τη δημιουργία ενός hatchback μοντέλου, το οποίο θα προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά και θα αποτελεί τον «εχθρό» του VW ID.3.

Η αμερικανική εταιρεία έχει αναφερθεί αρκετές φορές κατά τα τελευταία χρόνια στο εν λόγω σενάριο, το οποίο αυτή τη στιγμή προβάλλει ως πιο πιθανό από ποτέ.

Αναλυτικότερα, ο κραταιός άνδρας της Tesla, Elon Musk, έθεσε ξανά το θέμα στο τραπέζι, στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής διάσκεψης που έλαβε χώρα στη Γερμανία.

«Στην Ευρώπη, θα έβγαζε νόημα να δημιουργήσουμε ένα compact αυτοκίνητο», φαίνεται πως υποστήριξε ο Musk. Σύμφωνα, μάλιστα, με το πρακτορείο Bloomberg, ο CEO της εταιρείας ανέφερε «πως και άλλοι (σ.σ. κατασκευαστές) θα επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο». Σημειώνεται βέβαια πως δεν έχει οριστεί oργανόγραμμα για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Καλά πληροφορημένες πηγές, όμως, αναφέρουν πως θα αποτελεί μια hatchback εκδοχή του Tesla Model 3, ενώ θα παράγεται στις νέες εγκαταστάσεις της Tesla, κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Παράλληλα, θα αποτελεί ένα ιδιαίτερα προσιτό αυτοκίνητο, κάτι που διευκρίνισε ο Musk:

«Δεν θα πετύχουμε την αποστολή μας αν δεν καταστήσουμε τα αυτοκίνητά μας πιο προσιτά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η προσφορά των μοντέλων της σε πιο χαμηλές τιμές αποτελεί θεμελιώδη στόχο της Tesla, η οποία θεωρεί πως η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί μονόδρομο προκειμένου ν’ ανταγωνιστεί εταιρείες, όπως είναι η VW και η Peugeot, με τα ID.3 και e-208 αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Διακοπή στην παραγωγή του βασικού Tesla Model 3

Θετικός στον κορωνοϊό ο Elon Musk;

Πρόστιμο 12 εκατ. ευρώ στην Tesla

The post Tesla: Ετοιμάζει hatchback μοντέλο για να «χτυπήσει» το VW ID.3 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα