Piëch Mark Zero: 80% φόρτιση σε πέντε λεπτά!

21:50 4/3/2019 - Πηγή: NewsAuto

Η διάσημη οικογένεια Piëch έχει πλέον και επίσημα αυτοκίνητο που φέρει το δικό της όνομα με τον Toni, γιο του Ferdinand Piëch, να αποκαλύπτει το δικό του πλήρως ηλεκτρικό GT coupe με την χαρακτηριστική ονομασία Mark Zero και εντυπωσιακή τεχνολογία για τις μπαταρίες του.

Η Piëch Automotive, με έδρα την Ελβετία, αποκάλυψε μερικώς το Mark Zero, το πρώτο της αυτοκίνητο, με την πλήρη αποκάλυψη του πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της να πραγματοποιείται αύριο.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο

για ένα νέο τύπο αερόψυκτων μπαταριών, αγνώστων λοιπών στοιχείων προς το παρόν, ο οποίος προσφέρει αυτονομία 500 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP, αλλά και οικονομία σε βάρος της τάξης των 200 κιλών, έναντι των μπαταριών που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο χρόνος φόρτισης των εν λόγω μπαταριών αφού χρειάζονται κάτω από πέντε λεπτά για να φορτίσουν στο 80% της χωρητικότητας τους! Οι μπαταρίες προέρχονται από το Desten Group.

Οι συστοιχίες των νέων μπαταριών έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του κεντρικού τούνελ αλλά και στον πίσω άξονα και αυτό, σύμφωνα με τους δημιουργούς του Mark Zero προσφέρει καλύτερη κατανομή των βαρών, μία πιο φυσική για σπορ αυτοκίνητο θέση οδήγησης, αλλά και καλύτερη αίσθηση στον οδηγό.

Η ισχύς των 603 ίππων έρχεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο για τον πίσω άξονα και έναν για τον μπροστά με απόδοση 201 ίππους για τον καθένα. Η τελική του Mark Zero, που ζυγίζει 1.800 κιλά, ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα και τα 0-100 πραγματοποιούνται σε 3,2 δευτερόλεπτα.

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για το Mark Zero είναι η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας του που επιτρέπει την χρήση διαφορετικών συστημάτων κίνησης στα οποία περιλαμβάνονται υβριδικά συστήματα και κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και τροφοδοσία από κυψέλες υδρογόνου, ενώ πάνω σε αυτή μπορούν να κατασκευαστούν και άλλοι τύποι αυτοκινήτων.

Περισσότερα για την πρώτη δημιουργία της Piëch Automotive σε λίγες ώρες.

The post Piëch Mark Zero: 80% φόρτιση σε πέντε λεπτά! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα