MotoGP2020: Η ώρα της Valencia!

Η δράση του MotoGP επιστρέφει στην Ισπανία για να ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι των τριών εβδομάδων της σεζόν του 2020, καθώς  στη Valencia θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες, ο αγώνας  Gran Premio de Europa κι ο αγώνας Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana,  μία εβδομάδα αργότερα.

Η πίστα της Valencia

καθιερωμένα φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, αλλά φέτος θα δώσει τη θέση του σε μια νέα, την Autodromo Internacional do Algarve στο Portimao της Πορτογαλίας, η οποία έχει επιλεχθεί ως η τελευταία  πίστα στο ημερολόγιο των αγώνων αυτής της ασυνήθιστης σεζόν. Πριν όμως συμβεί αυτό, η Michelin και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP έχουν δύο αγώνες στο δύσκολο και ασυνήθιστο Circuit Ricardo Tormo. Είναι η μοναδική πίστα που μοιάζει με κλειστό στάδιο, με εξέδρες που περιβάλλουν τις εννέα αριστερές και πέντε δεξιά στροφές. Δυστυχώς, λόγω των περιορισμών του COVID-19, δεν θα υπάρχουν θεατές για να  δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, όπως συνηθίζεται στο Grand Prix της Valencia.

Πρόκειται για μια αριστερόστροφη, σφιχτή πίστα με πολλές στροφές για την οποία η Michelin προσφέρει την πλήρη γκάμα των ελαστικών Power Slick σε ασύμμετρη σχεδίαση, έτσι ώστε τα ελαστικά να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο circuit των 4.005 μέτρων, όπου οι αναβάτες θα αντιμετωπίσουν πολύ  κρύες συνθήκες αυτή τη χρονική περίοδο.  Τα συγκεκριμένα ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας και για τους δυο τροχούς, όλα ασύμμετρης σχεδίασης, για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας. Επίσης, θα φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στην αριστερή πλευρά του πέλματος, για να αντέξουν την αυξημένη πίεση που παρουσιάζεται στην αντίστοιχη πλευρά του ελαστικού λόγω των εννέα αριστερών στροφών, ενώ η δεξιά πλευρά θα διαθέτει ένα μείγμα γόμας σχεδιασμένο για να θερμαίνεται γρήγορα σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες.

Λόγω της εποχής, καθώς ο αγώνας διεξάγεται τον Νοέμβριο, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής. Συνεπώς, θα υπάρχουν διαθέσιμα τα  ελαστικά Power Rain για να αντιμετωπίσουν αυτές τις συνθήκες  και να δώσουν στους αναβάτες την πρόσφυση που χρειάζονται σε περίπτωση βροχόπτωσης. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας μπροστά, συμμετρικά και πίσω μαλακό και μεσαίο μείγμα σε ασύμμετρα ελαστικά, με πιο σκληρό το αριστερό τμήμα του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αριστερών  στροφών της πίστας. Τα συγκεκριμένα  μείγματα γόμας θα χρησιμοποιηθούν και στους δυο αγώνας, ανάλογα με  τις καιρικές συνθήκες.

Η έναρξη των αγώνων είναι σήμερα με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης στον αγώνα των 27 γύρων. Ο αγώνας Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 15:00 το μεσημέρι την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ενώ ο  δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου την ίδια ώρα.

Πρόγραμμα μεταδόσεων (COSMOTE SPORT 5HD):

Σάββατο 07/11/2020

10:55 Moto3 Ελεύθερες Δοκιμές 3

11:50 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 3

12:50 Moto2 Ελεύθερες Δοκιμές 3

14:10Moto3 Κατατακτήριες 1+2

15:05 MotoGP Ελεύθερες Δοκιμές 4

15:45 MotoGP Κατατακτήριες 1+2

16:45 Moto2 Κατατακτήριες 1+2

18:00 Red Bull MotoGP Rookies Cup

Κυριακή 08/11/2020

09:55 Moto3 Ζέσταμα

10:25 Moto2 Ζέσταμα

10:55 MotoGP Ζέσταμα

11:45 Moto3 Αγώνας

13:05 Moto2 Αγώνας

14:30 MotoGP Αγώνας

16:50 Red Bull MotoGP Rookies Cup

Διαβάστε επίσης:

Kawasaki Ninja ZX-25R: Η ζωή στις 17.000 στροφές

Voge 500AC ΜΥ2021: Retro χαρακτήρας με scrambler ταυτότητα

Nέος τιμοκατάλογος Honda: Δείτε τις τιμές των CB του 2021 και όλες τις προσφορές

The post MotoGP2020: Η ώρα της Valencia! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα