Media τί;

Το εσωτερικό τηλέφωνο χτυπάει, ενώ γράφω μανιωδώς. Μία, δύο τρεις, επίμονα. Το σηκώνω. Είναι η Μαρία από το marketing. Πρέπει να ετοιμάσουμε ένα media kit για τις διαφημιστικές εταιρείες. Μα φυσικά, θα το κάνω αμέσως…μόλις μάθω τι είναι.

Ντίνος Παπαγιαννόπουλος

17.10.17 / 18 και μία…

Καλά πλάκα κάνω (σχεδόν). Αντιλαμβάνομαι ότι ένα τέτοιο εργαλείο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να δώσεις στους διαφημιζόμενους κυρίως τις πληροφορίες που χρειάζονται, σχετικά με…λοιπόν σχετικά με τα πάντα: τη φιλοσοφία, το κοινό στο οποίο απευθύνεται,

δημογραφικά στοιχεία, ένα περίγραμμα της ύλης που θα δημοσιεύουμε κάθε μήνα, τους στόχους μας, ποιοι είμαστε ως δημοσιογραφική ομάδα, ποιοι μας υποστηρίζουν διαφημιστικά αλλά και επικοινωνιακά.

Την ταυτότητά μας με λίγα λόγια, αλλά κυρίως τον πυρήνα της προσωπικότητάς μας. Από τα πιο εύκολα κείμενα που έχω γράψει και από τα πιο δύσκολα συγχρόνως. Εύκολο διότι η φιλοσοφία του CAR είναι τόσο πρόδηλη που σχεδόν μιλάει από μόνη της. Δύσκολα επειδή οφείλεις να αποκρυσταλλώσεις όλο το όραμα, να περιγράψεις όλο αυτό το αυτοκινητικό Σύμπαν σε λίγες λέξεις. Να δείξεις με απλό και εύληπτοι τρόπο ότι είσαι μέρος μιας παγκόσμιας ομάδας που υπηρετεί το ίδιο πάθος για το αυτοκίνητο και την κουλτούρα που αυτό αντιπροσωπεύει. Και όταν λέω παγκόσμια, το εννοώ. Το CAR, εκτός από την Αγγλία εκδίδεται ακόμα στην Κίνα, την Ινδία, την Ιταλία, την Κορέα, τη Μαλαισία, την Ισπανία, την Ταϊλάνδη, την Τουρκία, το Μεξικό, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, τη Μέση Ανατολή. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως πρόκειται για τον πιο επιδραστικό τίτλο στον χώρο της αυτοκίνησης. Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνεις κατανοητό σε πολλά επίπεδα. Πρώτα στον εαυτό σου και την ομάδα που απαρτίζουμε το επερχόμενο νέο Περιοδικό. Και έπειτα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτό το Περιοδικό θα έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όλα τα περιοδικά του Ειδικού Τύπου και εδώ που τα λέμε και τα περισσότερα περιοδικά ανεξαρτήτως τύπου…

Αυτό λοιπόν που στην αρχή μου φάνηκε ένα πάρεργο, εξελίχθηκε σε ένα ταξίδι to know us better. Είναι σημαντικό να γνωρίζει εις βάθος τις αρχές του μέσου που εργάζεσαι. Ξέρετε όμως ποια είναι η ευτυχής συγκυρία σε αυτή την περίπτωση; Ότι οι αρχές αυτές ταυτίζονται με τα δικά μας οράματα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις. Το αντίθετο πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Υπάρχουν και άλλες περιστάσεις βεβαίως που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Χθες για παράδειγμα έπρεπε να συζητήσουμε για το χαρτί που θα εκτυπώνεται το νέο CAR, για τις διαστάσεις, για το αν θα μπει φίλτρο στο εξώφυλλο και για το απώτατο dead line που έχουμε για να “κλείσουμε” το τεύχος. Καλά αυτό το τελευταίο το είχα υποψιαστεί. Δεν θα μπορούσε να είναι πέραν της 30ής Οκτωβρίου. Αλλά άλλο να το υποψιάζεσαι και άλλο να στο λένε με κατηγορηματικό τρόπο.

Α, σήμερα πήραμε και το αυτοκίνητο που θα βάλουμε κατ’ αποκλειστικότητα στο πρώτο μας εξώφυλλο. Δε σας λέω προφανώς ποιο θα είναι, αλλά δεν μπορώ να μην αναφωνήσω ένα “Θεέ μου πόσο γκάζι!”
Τα λέμε αύριο!

Keywords
Τυχαία Θέματα